Eskişehir’de Avukat Heval Yıldız Karasu’nun Odunpazarı’nda bulunan avukatlık bürosuna yapılan saldırıya bir kınama da Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’tan geldi. Kendisi de avukat olan Başkan Kurt, “Bunu protesto ettiğimi tüm Türkiye’ye duyurmak isterim” ifadelerini kullandı.

Karasu’nun avukatlık bürosunun kurşunlanması ve duvarına “Odunpazarında HDP’li istemiyoruz” yazısının yazılması hakkında konuşan Başkan Kurt, şunları söyledi: “Eskişehirliler barışa, demokrasiye ve insan haklarına saygılı bir ortam yaratan insanlardır. Hiç kimsenin başkalarını, düşüncesinden dolayı suçlamaya hakkı olmadığını, ‘ben istemiyorum’ diyerek Eskişehir’de ya da Odunpazarında yaşıyor olmasına tahammül etmemek gibi bir durum söz konusu olamaz. Demokrasi, insan hakları ve barış, bizim bütün festivallerimizin temelidir. Her kim olursa olsun barış içinde, birlikte yaşayabilmeliyiz.”

“Ne yazık ki bazı kendini bilmezler, daha dün bir avukat arkadaşımızın bürosuna saldırı düzenlediler” diyen Kurt, “Eskişehir'e yakışmayan, Eskişehir insanını utandıran bir olaydır. Bunu protesto ettiğimi tüm Türkiye’ye duyurmak isterim. Yanlış, kim yaparsa yapsın yanlıştır. Hiç kimse ‘ben seni sevmiyorum, seninle birlikte yaşamak istemiyorum’ diyemez. Hep birlikte bu topraklarda yaşayacağız. Odunpazarındaki barış ortamını bozmak isteyenlerin tümüne hayır dediğimizi, yanlışlarını yüzüne vurduğumuzu belirtmek istiyorum” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim