Odunpazarı Belediyesi; Odunpazarı Sanat ve Meslek Edindirme Kursları (OMEK), Halk Merkezleri ve Gençlik Merkezleri’nde görev yapan öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutladı.
Odunpazarı Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleşen Öğretmenler Günü kutlamasına, Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, başkan yardımcıları ile OMEK, Halk Merkezleri ve Gençlik Merkezleri’ndeki kurslarda görev yapan eğitmenler katıldı.
Öğretmenler Günü kutlamasında konuşan Başkan Kurt, “Eğitimdeki sorunları aşmak tek başına belediyelerin becerebileceği bir şey değil. Türkiye’nin genelinin sıkıntısı var” dedi. Türkiye’de öğretmene bakış açısında sorun olduğunu söyleyen Başkan Kurt, bu bakış açısının düzeltilmesi gerektiğini vurguladı. Başkan Kurt konuşmasına şu sözlerle devam etti:
“Sadece ummakla da olmuyor, bir şeyler de yapmak gerekiyor. Bir şeyleri ayakta tutmazsak, pek çok şey elimizden kaçacak. Önümüzdeki günlerde bu günleri arar duruma da gelebiliriz. Bunun için ben herkesin daha uyanık olması gerektiğini düşünüyorum. Sizlere biraz daha fazla iş düşüyor. Bizim şuanda 40’ın üzerinde öğretmenimiz var. Bu öğretmenlerin bazen kişisel sorunları da oluyor, bu sorunları çözmek için de elimizden geleni yapıyoruz. Odunpazarı halkı da size teşekkür ediyor, minnet borçlu. Girilmedik mahallelere, daha önce devletin ya da belediyenin ulaşmakta zorlandığı mahallelere, sokak aralarına girdik. Özellikle Halk Merkezleri bünyesinde yaptığımız işleri daha üst seviyeye getirmemiz gerekiyor. Orhangazi Halk Merkezi ile birlikte 12 tane halk merkezimiz olacak, Orhangazi Halk Merkezi de tamamlandığında biraz daha halk eğitimine katkı sunma şansımız olacak. Çocukların okullardaki eğitimlerine takviye yapma şansımız olacak ve Odunpazarı’nda kültürel yaşama da biraz katkı sunmuş olacağız. Tüm bunlara destek verdiğiniz için sizlere teşekkür ediyorum.”
Başkan Kurt, konuşmasının ardından, eğitmenlerle birlikte toplu fotoğraf çektirdi.
Başkan Kurt, Meclis Salonu’ndaki kutlamanın ardından Odunpazarı Belediyesi Yemekhanesi’nde öğretmenler için düzenlenen yemeğe katıldı. Başkan Kurt, burada öğretmenle birlikte öğle yemeği yedi.
Editör: TE Bilişim