Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, grev hakları ve talepleri için direnen cam işçilerini ziyaret etti.  Başkan Kurt, AKP Hükümetinin sendikal mücadeleyi yok etmeye çalıştığını vurgulayarak, “İşçilerin mücadelesi bizim mücadelemizdir” dedi. Grev kararının ertelenmesi üzerine işyerini terk etmeyen işçilerle görüşmek üzere Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan Şişecam Fabrikalarına giden Başkan Kurt’a; CHP Eskişehir İl Başkanı Sinan Özkar, CHP Odunpazarı İlçe Başkanı Akın Sallarel ve CHP Eskişehir Gençlik Kolları Başkanı Deniz Demirbilek de eşlik etti.

Fabrika önünde Kristal İş Eskişehir Şube yöneticileri ve işçilerle bir araya gelen Başkan Kurt, Eskişehir’in cam işçilerini daha önceki direnişlerden tanıdığını söyledi. Başkan Kurt: “Biz birlikte olmaz, birlikte mücadele etmezsek başarılı olamayız. Bugünler iyi günler. Önümüzde daha kötü, hukuksuz günler olabilir. Onun için birliğinizi, beraberliğinizi mücadelenize katmanız gerekir. Kristal İş işçileri buna alışık, Eskişehir’de biz bunu biliyoruz. Ama ne olursunuz gevşemeyin. Ne olursunuz, bir gün ertelersem bir şey olmaz, demeyin. Bu iş uzun vadeli bir iştir. Şuanda Türkiye’de iş koşullarının, çalışma koşullarının kaç çeşit olduğunu iyi bir sendikacı bile çetele tutmadan sayamaz. Sözleşmeli işçilik var, kiralık işçilik var, geçici işçilik var, emanet işçilik var, var oğlu var. Böyle bir çalışma düzeni olmaz. Taşeron işçilik

Türkiye’nin ve tüm işçi sınıfının en büyük belasıdır. Bunun düzene girmesi gerekir. Toplu iş sözleşmesi ve grev işçinin en temel hakkıdır. Bunun herkes tarafından kabul edilmesi gerekir.

Grevi ötele, ertele yada başka türlü yumuşat ve bunu kuşa çevir… Bu işçi sınıfının haklarını gasp etmektir. Asla ve asla bunun olmaması gerekir. Bunun da yolu bellidir. Bellidir, ama bir türlü yan yana gelip bunu gerçekleştiremiyoruz. Biz Odunpazarı Belediyesi’nin yönetimine geldiğimiz zaman, Odunpazarı Belediyesi’nde sendikalı işçi sayısı 120 idi. Şuanda taşeron işçi dahil 1700 işçinin tamamı sendikalıdır. Biz bu işçi ile toplu iş sözleşmesini imzaladık. 15 gün önce imzaladığımız toplu iş sözleşmesi ve görüşmelerinin tamamı 21 dakika sürdü. Sendika ne dediyse biz aynen kabul ettik. Çünkü işçinin yaşayabilmesi için, Türk İş’in belirlediği asgari koşullara göre; 5 bin lira 4 kişilik bir ailenin yoksulluk sınırıdır. Eğer bir ailenin eline 5 bin liradan az para geçiyor ise; bu yoksul demektir. Kimlerdir bunlar, Türkiye’de çalışan herkes. Odunpazarı Belediyesi olarak biz size her türlü desteği yapmaya hazırız. Direnişinizde başarılar diliyoruz” dedi.      

Editör: TE Bilişim