Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle emekli öğretmen Nurettin Tan’ı ziyaret etti.
Nurettin Tan’ın Yenikent Mahallesi’nde bulunan evine giden Başkan Kurt, emekli öğretmen Nurettin Tan’ın öğretmenler gününü kutladı. Ziyarete Başkan Kurt’un yanı sıra CHP Odunpazarı İlçe Başkanı Akın Sallarel ile Yenikent Mahalle Meclisi Başkanı Semih Baraş katıldı. Başkan Kurt, ziyaret sırasında Nurettin Tan’a kırmızı karanfil hediye etti.
Öğretmenin çocukları hayata hazırlayan, geleceğe emin adımlarla, laik ve çağdaş bakış açısı ile ilerlemesini sağlayan en özel kişi olduğunu söyleyen Başkan Kurt, ekonomik ve toplumsal alanlarda gereksinim duyulan köklü değişimlerin gerçekleştirilmesinin ön koşulunun öğretmenlere ve eğitime gereken özenin gösterilmesi olduğunu kaydetti.
TOPLUMSAL GELİŞİM EĞİTİMLE SÜREKLİLİK KAZANIR
“Bir ülkenin bugününü olduğu kadar, geleceğini de ilgilendiren eğitim; sistemiyle, anlayışıyla, yöntemleriyle, kadrosuyla, okullarıyla ve tüm aşamalarıyla değerlendirilmeli, eğitimin herhangi bir öğesindeki aksamanın gelecekte yaşanacak sorunların kaynağı olacağı unutulmamalıdır” diyen Başkan Kurt konuşmasına şu sözlerle devam etti:
“Eğitimin sorunlarının çözülmesi, ulusların kültür, sanat, bilim, teknoloji, sosyo-ekonomik alanlarda kalkınması ve üretimiyle çağa yön verebilmesi anlamını taşımaktadır. Eğitimli, aydın bireylerin oluşturduğu toplum, dogmaların değil, aklın, bilimin ve sağduyunun yol göstericiliğinde sağlıklı kararlar alarak, demokrasiyi kurum ve kurallarıyla yaşatabilir, toplumsal gelişimini sürekli kılar.”
Editör: TE Bilişim