Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, Alpu’ya yapılması planlanan kömürlü termik santral konusunda; santral kurulması düşünülen alanın tarım arazisi vasfından çıkarılarak üzerinde tesis yapılabilir alana dönüştürülmesi için yapılan oylamada, red oyun kullanan Odunpazarı Ziraat Odası ve Ziraat Mühendisleri Odasını ziyaret etti.

Termik santral kurulması düşünülen alanın tarım arazisi vasfından çıkarılarak üzerinde tesis yapılabilir alan haline getirilebilmesi için yapılan oylamada, karar çıkabilmesi için 7 kabul oyu gerekirken 6 kabul olunca 2/3 çoğunluk sağlanamadı. Başkan Kurt, yapılan oylamada red oyu veren Odunpazarı Ziraat odası ve Ziraat Mühendisleri odasını ziyaret ederek, verdikleri karar için teşekkür etti.

Başkan Kurt, ilk olarak Odunpazarı Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Şen’i ziyaret etti. Başkan Kurt, gerçekleştirdiği ziyarette, Odunpazarı Ziraat Odası Başkanının Eskişehir’in için çok büyük bir kahramanlık yaptığını söyledi. Termik Santralin sağlığa ve çevreye zararlı olduğunu herkesin bildiğini belirten Başkan Kurt, yapılan oylamada red oyu verdiği için Odunpazarı Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Şen’e teşekkür etti. Bu konuda ısrarcı olunmaması gerektiğini ifade eden Başkan Kurt, Odunpazarı Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Şen’e “Verdiğiniz kararı destekliyoruz ve sonuna kadar mücadele edeceğiz” dedi.

Başkan Kurt, Odunpazarı Ziraat Odası ziyaretinin ardından yapılan oylamada red oyu veren Ziraat Mühendisleri Odasını ziyaret etti. Eskişehir Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Levent Özbunar ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya gelen Başkan Kurt, “Ziyaretimizin birçok sebebi var hem yeni yılınızı hem seçim sonucu başkan olmanızı hem de Termik Santral için yapılan oylamada sergilediğiniz tavırdan dolayı sizleri tebrik etmek istedik. Eskişehirliler adına ciddi bir duruş sergilediniz. Bu sebepten dolayı sizlere teşekkür ediyorum. Bu tutumunuzla Eskişehir’i kurtardınız” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim