Eskişehir Barosu genel kurulu Hasan Polatkan Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Seçimin 7 Ekim Pazar günü gerçekleşeceği Baro'da mevcut Baro Başkanı Rıza Öztekin ve başkan adayları konuşma yaptı.

Genel kurulda açılış konuşmasını yapan Eskişehir Barosu Başkanı Rıza Öztekin, "Hepsi birbirinden değerli avukatlarına siz kıymetli meslektaşlarıma ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Baro başkanlığına aday olan Pınar Turhanoğlu, Ahmet Murat Karabulutlar, Özgür Evren Kırdemir ve Mustafa Elagöz'e ayrı ayrı başarılar diliyorum. Seçimlerimizi bir demokrasi şöleni olarak geçmekten sonuç ne olursa olsun kazanan Eskişehir Barosu olacaktır" dedi.

"BEN ASLA ROL YAPMADIM, YAPMAYACAĞIM DA"

"Hiçbir zaman rol yapmadım" diye vurgu yapan Öztekin, "Adli açılış törenlerinde avukat gününde susmadım, sesiz kalmadım. Ben asla rol yapmadım, yapmayacağım da. Hiçbir şey yok gibi yaparsak rol yaparsak ülkeyi kurtaramayız. Seçilecek yeni baro başkanımız da hiçbir şey yokmuş gibi davranmaz, görmezden gelen bir baro başkanı olmaz umarım" diye konuştu.

Başkanlığa veda eden Öztekin, sözlerini şöyle sürdürdü: "Başkanlık sıfatım bitiyor ama ben hukukçuyum. Hukuk için sonuna kadar mücadele edeceğine söz veriyorum. Seçilen baro başkanı çağırsın yine çalışırım. Avukat hakları merkezinde onurla çalışırım. Hukukun üstünlüğü için her göreve hazırım. Gelecek başkan ve yönetimlerinin eksikleri konusunda da sessiz kalmayacağım. Seçilecek başkanlarımızın çıtayı daha da yükseltmelerini istiyorum."

Öztekin konuşmasında Baro'da rekor bir bütçeyle teslim ettiklerinin de vurgusunu yaptı.

Düzenlenen genel kurulda 25 yılını dolduran avukatlara plaket verildi. Genel kurula MHP Milletvekili Metin Nurullah Sazak, İYİ Parti Milletvekili Arslan Kabukçuoğlu, AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, ETO Başkanı Metin Güler ve çok sayıda avukat katıldı.

 

Editör: TE Bilişim