Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ve Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Eskişehir Oto Galericiler Yardımlaşma Derneği (ESGAD) ile bir araya geldi. Çok sayıda denek üyesinin katıldığı etkinlikle konuşan 2 Belediye Başkanı da “Yeni dönemde de insana dokunan, onları rahatlatan ve onların mutluluğunu sağlayan hizmetleri sürdüreceğiz” dedi.

“ELİMİZDEN GELDİĞİNCE TALEPLERİNİZİ YERİNE GETİRMEYE ÇALIŞACAĞIZ”

Ziyarette konuşan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Eskişehir'de hayata geçirdikleri projeler ve önümüzdeki dönemde yapmak istediklerini galericiler ile paylaştı. Başkan Büyükerşen "Oto galericileri Yardımlaşma Derneği adı altında bir çatı altında birleşmeniz beni son derece memnun etti. Taleplerinizi de genel olarak Sayın Başkandan aldım. Elimizden geldiğince bu taleplerinizi yerine getirmeye çalışacağız. Nazik davetiniz ve misafirperverliğiniz dolayısıyla sizlere yürekten teşekkür ediyorum" dedi.

“YENİ DÖNEMDEKİ EN BÜYÜK AMACIMIZ KENTİ BİRLİKTE YÖNETMEK”

Yeni dönemde Odunpazarı’nda yapacakları projeleri anlatan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, “Bu bölgedeki çalışmaları yeni dönemde daha da hızlandırarak gerçekleştireceğiz. Bu bölgedeki sorunları sıcakken tespitini yapabilen bir kardeşimiz; Evren Olcay, Odunpazarı Belediyesi Meclis üyesi adayı. Onunla birlikte bu bölgede Odunpazarı Belediyesi daha sıcak temas sağlayacak, sorunlar daha kolay ve çabuk çözülecek. Oto galericilerin yaşadığı sıkıntılar

mutlaka yasal çerçevede çözülecek. Biz, yönetmeliğin çıktığı tarihten itibaren şehir merkezinde ruhsat vermiyoruz. Bu noktada içiniz rahat olsun. Yeni ruhsatların düzenlemesi çalışmaları da elbette yapılacaktır. Hem mesleki hem imar yasaları ile birlikte sizin sorunlarını çözeceğiz” diye konuştu. Kamyoncular ve traktörcülerin de örgütlenerek yeni bir alan açılması konusunda bir çalışmaları olduğunu söyleyen Başkan Kurt, onları da sonuna kadar destekleyeceklerinin altını çizdi.  Amaçlarının insanların yaşantısını kolaylaştırmak olduğunu vurgulayan Başkan Kurt,  “Eğer bunu gerçekleştirebilirsek, belediye olarak kendimizi başarılı sayarız. 5 yıl içinde yaptığımız çalışmalar, ortada. Yeni dönemde de yaptığımız çalışmalar çerçevesinde insana dokunan, onları rahatlatan ve onların mutluluğunu sağlayan hizmetleri sürdüreceğiz. Ben yeni dönemin Eskişehir açısından çok daha rahat ve iyi bir dönem olacağını

düşünüyorum. Eskişehir’de belediyeler, Türkiye genelinde onay alan, örnek alınan hizmetler yaptı. Biz, yapamayacağımız hiçbir işin sözünü vermeyiz. Hangi sözü verdiysek, onu mutlaka yerine getiririz. Yeni dönemdeki en büyük amacımız kenti birlikte yönetmek ve bu yönetime de sizleri katmak. Gerek dernekler, gerek kooperatifler gerekse vakıflar ve demokratik kitle örgütleri ile birlikte hareket etmeyi önemsiyoruz. Bu doğrultuda hareket etmeyi, hem oto Galericiler Derneğimizi hem bu bölgedeki kooperatifleri dikkate alan bir yaklaşım içinde olacağımızı bilmenizi istiyorum” dedi.     

 

Editör: TE Bilişim