Eskişehir Elektrikçiler Odası Başkanı Cafer Adıgüzel Eskişehir elektrikçiler Esnaf ve Sanatkarlar oda üyelerinden Ahmet Namık Akdoğan'ın 13 Ocak çarşamba günü yaptığı açıklamaya yanıt verdi.

Adıgüzel şunları söyledi; " Oda Başkanı ve Yönetim Kurulu üyelerinin 2021 yılı yıllık aidatlarını üyelere baskı tehdit sıkıştırma zorlama yaparak Nisan ve Ekim aylarında 2 taksitte ödenmesi gerekir diye Oda Başkanı Ve Yönetim Kurulunu suçlamıştır. Biz 2017 yılından 2021 yılına kadar yıllık aidatlar her yılın ilk ayında tahsilatının tamamını aldık.

Elektrik  İç Tesisleri yönetmeliğinin 7. madde ve  (c) bendinde her yılın ilk ayında STB belgesi( Serbest Elektrikçi Tesisatçı Belgesi )ve Maliyeden Mükellefiyet belgesini lisansı dağıtım şirketine vermek zorunludur der.

        Ticaret Bakanlığına 5362 sayılı Esnaf ve Sanatkarlar kanunu 61.maddesi ve (e) bendi üyeler Nisan ve Ekim aylarında öderler bize hiçbir üyemiz o kişinin bahsettiği gibi baskı tehdit sıkıştırma ve zorlama ile hiçbir üyemizden tahsilat yapmadık tamamı alıyoruz diyoruz.

 Bu Şahıs 2017 yılında Başkan Vekili görev yapıyordu. 2018 yılında yapılan Genel Kurulda liste dışı kaldı. 2017-2018-2019 -2020 yıllarında bu sene olduğu gibi tamamını tek seferde aldık. 4 yıl hiç sesi çıkmayan Ahmet Namık Akdoğan 2021 yılında bu olayı ortaya attı. Çünkü 2020 yılı Eylül ayında 121 Oda üyemizle beraber noterden Oda Başkanına , Yönetim ve Denetim kuruluna İhtar çekerek Olağanüstü Genel Kurul talep etmiş, TC Ticaret Bakanlığının Esnaf, Sanatkârlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürünü telefonla aramış Genel Müdür gereğini yapacağın söylemiş, Bakanlığın 30 gün süresi dolduktan sonra Olağan üstü Genel Kurula gidilmesine gerek görülmemiş ve ret cevabı vermiştir.

 Şimdide 2022 yılında yapılacak olan , Genel Kurul için başlatılan karalama kampanyasıdır .

2019 yılının Ekim ayındaTicaret Bakanlığı Esnaf Sanatkarlar Genel Müdürü Sayın Necmettin Erkan Türkiye genelinde 81 ili ziyaretleri esnasında Eskişehir Esnaf Sanatkarlar Odalar Birliğinde Birliğimize bağlı tüm Mesleki Oda Başkanları ile toplantı yaptı, Oda Başkanlarından Odaların sorunlarını ve ekonomik durumlarını tek tek sormuş sıra Eskişehir Elektrikçiler Esnaf ve Sanatkarlar odası Başkanı olarak  bana geldiğinde yaptıklarımızı ve faaliyetlerimizi   anlattığımda Başkan üye sayınız kaç diye sordu. O zaman üye sayımız 330 civarında idi mevcut olan 2 adet 165 m2 olan Gayri menkulümüzün değeri 1.700.000,00 TL'idi.  Bugünkü değeri ise yaklaşık olarak 1.900.000,00 Tl.dir.

 Sayın Genel Müdürümüz, Başkan Seni tebrik ediyorum senin bu söylediğin rakamı ancak  üye  sayısı 1000 nin üzerindeki oda başkanı yapabilir dedi.

 Bu olaya  36  Meslek Oda Başkanı şahittir. 13 Ocak tarihinde Oda üyemiz Ahmet Namık Akdoğanın yapmış olduğu eylem Çamur at izi kalsın , Diğer tarafından Meyve veren ağaç taşlanır. Bizler bu gayri menkulleri sırtımıza alıp gidecek değiliz, Bu gayri menkuller Eskişehir Elektrikçiler Odasına kayıtlı olan üyelerimizin malıdır.

Bizler bu toplanan aidatlarla Üyelerimize Mesleki Eğitimler, Toplantılar verilirken yapılan giderler yeme, içme Eğitmenlere verilen ücretler tamamen odamız tarafından karşılanmaktadır. Ramazan ayında üyelerimizin Ailesinde bulunan eş ve çocuklarına varsa Anne ve Babaları ile birlikte İftar yemeği veriyoruz, Senede iki sefer üyelerimizi İstanbula Elektrik ve Otomasyon ve aydınlatma  Fuarına götürüyoruz fuara götürme esnasında ulaşım,sabah kahvaltısı,Öğlen yemeği, ikramlar ve Akşam yemekleri dahil üyelerimizden almış olduğumuz aidatlardan karşılanmaktadır hiçbir üyemizden fuar gezisi adı altında para talep etmiyoruz.

Üyelerimizi Meslekleri ile ilgili şehir dışındaki üretici firmaların fabrikalarına götürerek yerinde ürünü tanımaları ve önerileri var ise onları direk üretici firmalarla buluşturma hizmetinide yapıyoruz.Oraya giderken ulaşım,sabah kahvaltısı ve akşam yemekleri odamızdan karşılanmaktadır .

Üyelerimizin yıllık olarak ödemiş oldukları aidatların geri dönüşümü olarak , iki katını hizmet karşılı ödemiş oluyoruz.

Üst Kuruluşlarımız  olan Esnaf Odaları birliğine, Federasyona ve Konfederasyona katılım payı adı altında ödemeler yapmaktayız ayrıca  mali sorumluluk Sosyal Sigortalar kurumuna ve Maliyeye  1 lira dahi borcumuz yoktur.

üyelerimizden Yıllık Aidatların haricinde Gayri menkul alırken  1 lira yardım ve bağış almadık. Siz değerli  kamuoyuna bildirir, çok değerli basın mensuplarımızla paylaşıyoruz."

Editör: TE Bilişim