Eskişehir Halkevi adına bir açıklama yapan Şahap Arpacı önceki günkü göz altılarla ilgili açıklamalarda bulundu. Arpacı, “Ülke çapında Halkevlerinin başlattığı “Yaşamak İstiyoruz” kampanyasını Eskişehir halkına duyurmak için yapacağımız basın açıklaması sert bir şekilde engellendi. Halkevi sokağını abluka altına alan, Doktorlar Caddesi’nde 4 üyemizi ve Kanatlı İş Merkezi önünde 5 üyemizi hiçbir gerekçe göstermeden gözaltına alan Eskişehir Emniyet Müdürlüğü açıkça suç işlemiştir.

İçişleri Bakanlığı genelgesi ve Eskişehir Valiliği yasağını gerekçe gösteren Eskişehir kolluk güçleri; maske ve mesafe şartlarını sağlayan basın açıklamalarına bir yasak getirilmemiş olduğu halde hem genelgeye hem Valilik önlemlerine aykırı davranmış, ifade ve toplanma özgürlüğümüzü çiğnemiştir. Hele dün yüzlerce polis ile Doktorlar Caddesi’nde gerekli güvenlik önlemlerini aldığını ileri süren Eskişehir Emniyet Müdürlüğü, o saatlerde Covid-19 virüsünün etkileşimini arttırmış, zaten önü alınamayan salgının Eskişehir’in o bölgesinde de yayılmasına yol açan tasarruflarda bulunmuştur.

Hepimiz biliyoruz ki AKP hükümetinin pandemi ile mücadele etme niyeti ve yeterliliği yoktur. Covid-19 pandemisi, AKP baskısının ve zulmünün bir bahanesine dönüşmüştür. Covid-19 salgını bugün kontrolden çıkmıştır. Bırakın test yapmayı, bir grip aşısını dahi riskli gruplara yapmayı tercih etmeyen, halka ücretsiz maske temin etmeyen bir siyaset tercihi bütünüyle iflas etmiştir.

Geçtiğimiz Cumartesi günü Ankara’da Genel Başkanımız, MYK ve GYK üyelerimizin de bulunduğu 26 kişiyi; dün İzmir’de 17 ve Eskişehir’de 9 üyemizi gözaltına alan iktidarın bu şiddet gösterisi; AKP hükümetinin çaresizliğinin, tükenmişliğinin ve Türkiye’yi yönetemiyor olmasının fotoğrafları olarak kayda geçmiştir.

Halkevleri olarak insanca yaşamak ve güvenceli çalışmak için milyonlarca yurttaşımızın haklı haykırışını her yerde duyuracağız. Sokakta, okul önlerinde, fabrika kapılarında, hastane kuyruklarında, kent meydanlarında kürsümüzü kuracak ve sözümüzü söylemeye devam edeceğiz.

İnsanca Yaşamak İstiyoruz..

Baskılar Bizi Yıldıramayacak..”

 

Editör: TE Bilişim