ADD Eskişehir Şube Başkan Yardımcısı Cihan Taşar, Öğretmenler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada; “Başöğretmenimiz Atatürk’ü saygıyla anıyor, tüm öğretmenlerin Öğretmenler Günü'nü kutluyoruz” dedi.

ADD Eskişehir Şube Başkan Yardımcısı Cihan Taşar, “Büyük Önder Atatürk’ün 24 Kasım 1928’de Millet Mektepleri Başöğretmenliği’ni kabul etmesinin 92’nci ve bu anlamlı günün Öğretmenler Günü olarak kutlanmaya başlanmasının ise 39’uncu yılında Başöğretmenimiz Atatürk’ü saygıyla anıyor, tüm öğretmenlerin Öğretmenler Gününü kutluyoruz” diye konuştu. Ülkemizin kurtuluş ve kuruluş sürecinde Mustafa Kemal Atatürk’ün, öğretmenlik mesleğini çok önemseyerek onurlandırdığını ifade eden Taşar, bunu şu sözlerle açıkladı: “Öyle ki, düşmanın Ankara’ya çok yaklaştığı 16 Temmuz 1922 tarihinde toplanan Maarif Kongresi’ne şöyle seslenmiştir: ‘Beklediğimiz kurtuluşun saygı değer öncüleri olan yüce Türk öğretmenlerinin bu yolda yılmaksızın yürüyeceğinden şüphem yoktur. Göreviniz çok önemli ve hayatidir.’ Kurtuluş Savaşı sonrası Cumhuriyeti kuran önder kadro eğitim sorununu öncelikli olarak görmüştür. Atatürk: ‘En mühim, en esaslı nokta eğitim meselesidir. Eğitimdir ki bir milleti ya hür, bağımsız, şanlı yüksek bir cemiyet halinde yaşatır ya da bir milleti esaret ve sefalete terk eder’ demiştir. Bu anlamda da öğretmenlik mesleğinin önemini şöyle ifade ediyor: ‘Bir millet, irfan ordusuna sahip olmadıkça, muhabere meydanlarında ne kadar zaferler elde ederse etsin, o zaferin kalıcı sonuçlar vermesi ancak irfan ordusuyla sağlanabilir. İrfan ordusunun kıymeti de siz öğretmenlerin kıymetiyle ölçülecektir.’ Atatürk öğretmenlere ‘Cumhuriyeti biz kurduk. Onu yaşatacak olan sizlersiniz. Milletleri kurtaracak olanlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir’ demiştir.”

CUMHURİYET ÖĞRETMENLERİNE GÜVEN TAMDIR

Bugün gelinen noktada; eğitimin dinselleştirildiğini ve özelleştirildiğini dile getiren Taşar, “Çağdaş, bilimsel eğitim yok edilmiştir. Öğretmenlik mesleği ise büyük değer kaybetmiştir. Öğretmenler içinde bulundukları kötü koşulları hiç hak etmemektedirler. 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlarken, öğretmenlerin bu karanlığı ortadan kaldırarak çağdaş, bilimsel ve demokratik eğitimin ilke aldığı aydınlık günlere ulaşacağımızdan eminiz. Başöğretmenimizin, Cumhuriyet öğretmenlerine güveni tamdır. Cumhuriyetin öğretmenleri de bu güvene layık olacaktır” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim