Geçtiğimiz hafta Türk Kızılayı Eskişehir Şubesi’nin genel kurulunda başkan olan Egemen Temizsoy devir-teslim töreninde yaptığı konuşmada devir aldıkları bayrağı daha da ileriye götüreceklerini söyledi.

Kızılay binasında düzenlenen devir-teslim töreninde  konuşan ve görevi devreden Yüksel Girgin, 9 yıllık yaptıkları çalışmaları dile getirdi. Yeni yönetim kurulunun daha güzel işler yapacaklarına inandıklarını belirten Girgin, her zaman yanında olacağını ve destek vereceğini söyledi.

Başkanlık görevini teslim alan Türk Kızılayı Eskişehir Şube Başkanı Egemen Temizsoy konuşmasında şunları söyledi:

“Ülkemizin en güçlü kurumlarından olan dünyaya insanlık dersi vermiş milletimizin özelliklerine en çok yakışan, 151 yıllık çınarın bu mutlu gününe hepiniz hoşgeldiniz. Bu bir bayrak teslimi, bayrağı devir aldığım şube; şehrimizde ilkleri başarmış, Türkiye'de ve dünyada örnek alınan projeler gerçekleştirmiş, başkanı yönetimi ve personeli başarıdan başarıya koşmuş gıpta ile izlenen bir şubedir. Bu eşsiz görevi bana ve yönetimime tevdi ede Eskişehir Genel Kurul üyelerimize teşekkürlerimizi sunuyorum.

1868'de dikilen bu çınarın kökleri insanlık, ayrım gözetmemek, tarafsızlık, bağımsızlık ve birlikten beslenir. Türk Milletinin yüreği attıkça büyür. Osmanlı_Rus savaşında Kızılay oradaydı. Trablusgrap'ta tek gözünü kaybetmek üzereyken tedavi gören Atatürk Kızılay çadırındaydı. Çanakkale Savaşında Kızılay oradaydı. Kurtuluş Savaşında Kızılay oradaydı. Kıbrıs Barış Harekatında Kızılay oradaydı.

Ordumuzun ve savaşın olmadığı yerlerde de Kızılay oradaydı. 1 milyon insanın öldüğü İrlanda Büyük kıtlığındı Kızılay oradaydı. Yunanistan açlıktan 350 bin insanını kaybettiğinde Kızılay oradaydı.

Balkanlar'dan Orta Asya'ya, Orta Doğu'dan Afrika'ya, Güney Asya'dan Kafkaslara, Gazze'den Haiti'ye kadar Kızılay oradaydı.

Dünya gelirine oranla en fazla insani yardım yapan Türkiye Cumhuriyeti'dir. Bu oran Türk milletinin ne kadar yüce gönüllü olduğunu tüm dünyaya göstermiştir. Milletimiz dünya tarihinde tutuğu yer ile medeniyet ve insanlığa ne kadar yatkın olduğunu kanıtlamıştır.

Bizler, bu tarihten sonra nasıl bir bayrak devir aldığımızı daha iyi anlıyoruz.

Bu bayrağı asrı aşan taşıma yoluculuğumuza gönülleriniz ile katılmaya davet ediyorum. Çünkü ancak o zaman bu bayrak daha da ileriye gidecektir. “

Editör: TE Bilişim