Her üç belediyenin zabıta ekiplerinin ortaklaşa aldıkları önlem ve yaptıkları düzenlemeler şöyle:

1-       Kurban Hizmetleri Komisyonu tarafından belirlenen kurban kesim yerleri dışında, park, bahçe ve yol gibi kamuya açık alanlarda kurban kesimi yapılması yasaktır.

2-      Sarıcakaya yolu üzerinde bulunan hayvan pazarında büyük ve küçük baş hayvan satışı yapılacak ve şehrimizde başka bir yerde kurbanlık satışı yapılmayacaktır.

3-      İşyerlerinin UKOME tarafından belirlenen saatlerin dışında mal indirme-bindirme yapmaları yasaktır. Özellikle yoğun trafiğin yaşanacağı çarşı bölgesinde kurala uyulması gereklidir.

4-      Seyyar satıcıların şehrimizde satış yasağı denetimleri devam edecektir.

5-      Esnafın işyerleri önüne mal çıkartarak satış yapmaları yasaktır. Vatandaşlarımızın yoğun olarak bulunacağı çarşı bölgesinde bu kurala özen gösterilmesi gereklidir.

6-      Vatandaşlarımızın alışverişlerinde ruhsatlı işyerlerini tercih etmeleri satış sonrası garanti ve tüketici haklarını kaybetmemeleri açısından önemlidir.

7-      Büyükşehir Belediyesinin 153 Alo- Zabıta, Odunpazarı Belediyesinin 221 47 21 ve  Tepebaşı Belediyesinin 320 14 14 numaralı telefonlarından 24 saat zabıtaya ulaşılabilir.

Halkımızın huzurlu bir bayram geçirmesi için Büyükşehir Belediyesi, Odunpazarı Belediyesi ve Tepebaşı Belediyelerinin zabıta ekiplerinin denetim ve kontrolleri Kurban Bayramı öncesi ve Bayram süresince devam edecektir. 3 Belediyenin zabıta yetkilileri tüm Eskişehirlilerin Kurban Bayramını kutladı.

        

Editör: TE Bilişim