AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Emine Nur Günay Kurban Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı.  Günay, “Kurban, Rabbimize, birbirimize, hakka, hakikate, iyiye, doğruya, güzele yakın olmak ve teslim olmak demektir” dedi.

Günay’ın bayram mesajı şöyle:

“Kurban Bayramı, toplum içinde sosyal bilincin uyanması, toplumda kardeşlik ve dostluk ilişkilerinin canlanması, toplumsal etkileşimin güçlenmesi, toplumu ayakta tutan pek çok değerin ve geleneklerin yaşaması demektir.

Allah’ın bizlere armağan ettiği bu kutlu zamanlardan biri olan Kurban Bayramına erişmenin mutluluğunu, toplumsal paylaşmanın hazzını hep birlikte yaşıyoruz. Bayramlar bizlerin sevgi ve kardeşlik bağlarını güçlendiren birlik ve beraberlik günleridir. Onun için bu değerli zamanları fırsat bilerek ailemizi, akrabalarımızı yakınlarımızı, hastalarımızı, yaşlılarımızı, yetimleri ve kimsesizlerin sevinci olmalı onlarla beraber olmalıyız. Ayrıca, milletçe dayanışma ve kenetlenmeye muhtaç olduğumuz bu günlerde, kurban ve bayram, beraberliğimizi ve kardeşliğimizi pekiştiren büyük bir fırsattır.

Bayramlar sadece kendi milletimiz ve vatanımız için değil, bayramlar bütün insanlığın sevinci olursa anlam kazanır. Dolayısıyla, bugün, açlık, yoksulluk, zulüm ve şiddet altında kalan dünyanın, barışa kavuşması ve insanlığın hep beraber bayramı yaşaması için çalışmak önemli bir vazifemizdir.

Öncelikle Mekke’den, Arafat’ta vakfeye duran bütün hacılarımızın, aziz milletimizin ve yeryüzündeki bütün Müslüman kardeşlerimizin mübarek Kurban Bayramı’nı yürekten tebrik ediyor; Eskişehirli tüm hemşerilerime bu bayramın, barış, mutluluk ve huzur getirmesini temenni ediyorum.”

Editör: TE Bilişim