Demokratik gelişmenin en önemli şartı fikir ve ifade özgürlüğü bunun güvencesi ise özgür basındır” diye konuşan Büyük Birlik Partisi Merkez Karar ve Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Ulupınar, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayarak, gazetecilere çeşitli hediyeler verdi.

Ulupınar günün anlamına ilişkin açıklamasında; “İletişim kanalları, teknolojideki hızlı değişimle birlikte biçim değiştiriyor. Bu değişimden en fazla ve olumsuz şekilde gazetecilik mesleğini yapanların etkilendiğine üzülerek şahit oluyoruz. Bu şartlarda gazetecilik mesleğini ve bu mesleğin mensuplarını korumanın, demokratikleşme ve gelişme açısından önemli bir görev ve sorumluluk olduğunu düşünüyorum. Sıklıkla bir araya geldiğimiz bir anlamda bizlerin mesai ve yol arkadaşı sayılabilecek gazeteci kardeşlerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü tebrik ediyor; rahmetli şehit liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu ile birlikte kaybettiğimiz İsmail güneş başta olmak üzere, hayatlarını kaybeden tüm gazetecileri rahmet ve şükranla anıyorum” ifadelerini kullandı.

SAĞLIK ÇALIŞANLARINA PARANTEZ AÇTI

Tüm dünyayı etkisi altına alan pandeminin etkilerinin dünya ülkeleriyle birlikte ülkemizde de etkisini göstermeye devam ettiğini sözlerine ekleyen Ahmet Ulupınar, “Geçtiğimiz ay uygulanan kısıtlamalardan sonra, ülkemizde meydana gelen düşüş, umut verici. Bunda en büyük pay şüphesiz cansiperane şekilde çalışan sağlık personelimizdir. Haber bültenlerinde, her gün izlediğimiz, toplum sağlığını tehlikeye atan davranışlarla ve sağlık çalışanlarımıza yönelen şiddet olaylarıyla ilgili üzüntülerimi ayrıca ifade etmek istiyorum” şeklinde konuştu.

ESNAFA KAPSAMLI DESTEK VERİLMELİ

Özellikle sağlık çalışanlarına yönelik işlenen suçlarla ilgili, güvenlik ve adalet kurumlarının, hiçbir taviz ve hoşgörü göstermeden mücadele etmelerinin zaruret olduğunu belirten Ulupınar sözlerini şöyle sürdürdü: “Hastanelerimizin ve yoğun bakım servislerimizin doluluk oranları, bugün için hizmet verebilmelerine engel olmuyor. Ancak sağlık hizmetlerinin işlerliğini devam ettirebilmesi için, vaka artışlarını kontrol etmek mecburiyetindeyiz. Bunun, kurallara uymak dışında hiçbir yolu yok. Zorunlu haller dışında evlerimizden çıkmamalı; kurallara titizlikle uymalı; kendimiz, ailelerimiz ve yakınlarımızın can güvenliği için, temizlik, maske ve mesafe ile ilgili hiçbir ayrıntıda ihmal göstermemeliyiz. Pandeminin tüm topluma ekonomik etkileri de olduğu bir gerçektir.  Devletimiz bugüne kadar elinden geldiği kadar tüm tedbirleri almak için çaba göstermiştir. Toplumun tüm kesimleri bu olumsuz durumdan ekonomik olarak etkilenmiştir. Ancak özellikle işletmeleri tamamen kapanan veya kısmen kapanan esnaflarımız çok ağır bir yükle karşı karşıya kalmıştır. Salgından etkilenen iş yerlerinin varlıklarını devam ettirebilmeleri ve çalışanların mağduriyetlerinin giderilebilmesi için, yeniden, kapsamlı bir destek çalışması yapılmalıdır. Bugüne kadarki gayretlerinden ötürü başta sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere çalışmalarda katkısı olan herkese teşekkür ediyorum.”

Editör: TE Bilişim