Odunpazarı Belediyesi Aralık ayı Meclis toplantısı 23'üncü birleşim 1'inci oturumu Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt başkanlığında gerçekleştirildi.
 
Gerçekleştirilen meclis toplantısında 12 adet gündem maddesi görüşüldü. Meclis toplantısında Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği’nin TC ve AB tarafından desteklenen Türkiye Çöpünü Dönüştürüyor Projesi için Belçika’ya gidilmesi ve belediyenin bir personelinin temsilci olarak katılması ve masraflarının karşılanması maddesi ile ilgili söz alan AK Partili Meclis Üyesi Ahmet Yapıcı “Katık atık konusu Büyükşehir Belediyesi’nin değil mi? Odunpazarı Belediyesi’nin ne ilgisi var” diye sordu. Soruyu yanıtlayan Başkan Av. Kazım Kurt, “Solucan gübresi tesisi kurma çalışmamız Belçika’daki Kentsel Atıklar konulu çalışmada kabul edilmiş ve geliştirilmeye değer bulunmuş bu projemiz daha önce BEBKA tarafından kabul edilmemişti, ama Belçika’dan davet aldı” dedi. İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’nden gelen yurtdışı izni konulu madddede; söz konusu proje için Belçika’daki çalışmaya 14 Aralık 2016 tarihinde,  projenin geliştirilmesi ve saha araştırması  yapılması için belediyeden bir personelin katılarak, masraflarının karşılanması oy birliği ile kabul edildi. 
 
ATIKSU MADDESİ
 
Daha sonra görüşülen Atıksu Altyapı ve Evsel Atık Bertaraf Tesislerinin tarifelerinin belirlenmesinde uyulacak usul ve esaslara ilişkin yönetmelik gereğince hazırlanan Odunpazarı Belediyesi'nin Evsel Atık Tarife raporu ile ilgili madde ilgili komisyona gönderildi. Meclis toplantısında görüşülen diğer maddeler ilgili komisyonlara gönderildi. Odunpazarı Belediye Meclisi'nin bir sonraki toplantısı 6 Aralık Salı günü olarak kararlaştırıldı.
 
Editör: TE Bilişim