Eskişehir'de, bedensel engellilerden oluşan semazenler ve bedensel engelliler sema ekibinin fikir sahibi Sosyal Sorumluluk Projesi Koordinatörü Halil İbrahim Sarıkaya, "Engelliler Haftası" münasebetiyle Vali Güngör Azim Tuna’yı makamında ziyaret etti. 
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Tuna, insanın istedikten sonra her şeyi yapabileceğini söyledi. Engelli sema ekibinin spor ve farklı alanlarda engel olmadığını gösterdiğini belirten Vali Tuna, "Sizler, “Sema Ayin-i Şerif-i” ibadetini engelli vatandaşlarımızın da yapabileceğini bize göstermiş oldunuz. Bu noktada spor alanında olsun, başka alanlarda da sizlere engel olmadığını bizlere gösterdiniz. Diğer taraftan da sizler sivil toplum kuruluşları olarak ve engelliler olarak aslında verilecek mesajları sema gösterisi dolayısıyla verdiniz. Sevgi üzerine birlik, berberlik ve kardeşlik mesajlarını verme noktasında böyle fırsatları iyi değerlendirmeniz lazım” dedi.
Geçen günlerde Eskişehir Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı etkinlikleri çerçevesinde, Almanya’nın Frankfurt şehrinin dünyaca ünlü Zeil Meydanı'nda bir gösteri sunduklarını ifade eden Mustafa Sarıkaya da, kendilerine bu fırsatı verdiği için Vali Tuna’ya teşekkür etti. Dünyanın ilk ve tek engelli sema ekibi olduklarını kaydeden Sarıkaya, “Türkiye dışında ilk kez bir gösteri sunduk. Semazen ekibimize gurbetçi vatandaşlarımızın yanı sıra Almanların da ilgisi yoğun oldu. Bize bu fırsatı verdiği için başta sayın Valimiz Güngör Azim Tuna’ya ve Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı Yönetim Kurulu üyelerine çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
Editör: TE Bilişim