Belediye İş Sendikası ve Belediye Çalışanları Derneği, 11 aydır maaş alamayan Eskişehirspor personeli için para toplama kampanyası başlattı.  

Başlatılan kampanya ile ilgili bilgi veren Belediye İş Sendikası Başkanı Güney Demirdaş, “Eskişehirspor Taraftarlar Birliği Başkanı Murat Diri’nin çağrısı üzerine böyle bir yardım kampanyası başlattık. Eskişehirspor personelinin 11 aydır maaş alamamasına Eskişehir’in en büyük sendikası olarak duyarsız kalmak istemedik. Bütün temsilci arkadaşlarımıza bilgi verdik. Şu anda Büyükşehir, Odunpazarı ve Tepebaşı belediyeleri ve ESKİ’de çalışan üyelerimiz kampanyaya destek veriyor” dedi.

KAZIM KURT DA KAMPANYAYA KATILDI

Kampanyaya ilginin iyi olduğunu belirten Demidaş, “İşçilerin kampanyaya desteği çok iyi. Herkes 10 lira, 50 lira, 100 lira bütçesine göre yardımda bulunuyor. İşçilerin yanı sıra daire başkanları, genel sekreterler ve hatta Odunpazarı Belediye Başkanımız Kazım Kurt da kampanyamıza destek oldular. Bu çok mutluluk verici. İnşallah diğer sivil toplum örgütleri de duyarlı olur ve bayramdan önce personelin maaşları ödenir” diye konuştu.

ÇALIŞAN ÜZERİNDEN TASARRUFA GİDİLMEMELİYDİ

Demirdaş, yaşanan durumun üzücü olduğunu söyleyerek, “Eskişehirspor gibi bir takım bu şekilde yönetilmemeli. Milyon dolarlarla yönetilen takım, personel üzerinden personelin aldığı asgari ücret üzerinden tasarrufa gitmemeli. İşçinin alın teri kurumadan maaşı verilmeli. Eğer Eskişehirspor tesisleri personeli sendikalı olsaydı bu durum asla yaşanmazdı” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim