Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Meclis Temmuz ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi.

Ak Partili Murat Özcan, “15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi Ve Milli Birlik Günü’nde ulaşımın ücretsiz yapılmasını öneriyorum”dedi.

Büyükşehir Belediyesi yetkilisi valilikten gelen talimat üzerine 15 Temmuz günü saat 20:00’den sonra tramvay ve belediye toplu taşıma araçlarının ücretsiz olacağını duyurdu. Bunun üzerine söz alan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, “Ücretsiz ulaşımla ilgili valiliğin talimatı yerine meclis karar vermeli”dedi. CHP’li İbrahim Arslan’ın diğer resmi tatillerde de ücretsiz ulaşım önerisi üzerine Başkan Vekili Aydın Ünlüce oturuma 10 dakika ara verdi.

Yapılan görüşme sonrası konu gündeme eklenerek meclis tarafından onaylandı. 15 Temmuz günü saat 20:00’den sonra ve Kurban Bayramı süresince ulaşımın ücretsiz olmasına karar verildi.

ŞİRKETLERE SERMAYE ARTIŞI

 Eskişehir Kent Hizmetleri LTD ŞTİ’nin sermayesinin 50 milyon TL’den 70 milyon TL’ye çıkartılarak toplam sermayenin 120 milyon TL’ye çıkarılması, Eskişehir İmar ve Ticaret Aş’nin sermayesinin 1 milyon 600 bin TL’den 16 milyon 600 bin TL’ye çıkarılması, ESTRAM AŞ’nin sermaye artışının 1 milyon 70 bin TL’den 91 milyon 70 bin  TL artırılmasına oy çokluğu ile kabul edildi.

Ak Parti Meclis Üyesi Orhan Durmuş, sermaye artırımına karşı oy gerekçesini şöyle aktardı; “Belediye şirketlerine kaynak aktarımının Sayıştay’a konu olabileceğinden, denetimi  yapılamadığından, işleyiş hakkında belediye meclis üyelerinin haberi olmadığından dolayı kaynak aktarımı ilerde meclis üyelerine sorun çıkartabileceği için karşı oy kullanıyoruz.”

KAFETERYA’YI BELKENT İŞLETECEK

Kentpark içinde bulunan Göletli Kafeterya’nın işletmesinin belediye şirketlerinden Belkent AŞ’ye aylık 5000 bin TL artı KDV’ye beş yıllığına verilmesi oy çokluğu kabul edildi.

 BÜYÜKERŞEN ve NABİ AVCI BULVARI

Mecliste Üniversite Bulvarı isminin Yılmaz Büyükerşen Bulvarı olarak değiştirilmesi oy birliği ile kabul edildi.

Büyükdere’de bulunan Gençlik Bulvarı’nın ismi Prof Dr Nabi Avcı bulvarı olarak değiştirilmesine karar verildi.

 Ambarlar Sokak isminin Behiç Erkin Caddesi olarak değiştirilmesine karar verildi.

ESKİŞEHİR’E DEV PROJE

Porsuk Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi de mecliste görüşüldü. Dönüşüm Çukur Çarşı’dan otogara kadar uzanacak.

Oy birliği ile geçen proje detayları şöyle açıklandı; 700 kişilik konser ve gençlik merkezi, yeni yaya köprüleri, porsuk çayı kenarı anfi, iskele ve kafeteryalar yapılacak. Meydanlar, yeşil alanlar, ticaret alanları, adaların devamı niteliğinde Eskişehir’in yeni cazibe merkezi olacak.

Porsuk 1 projesinde Porsuk çayı korunacak. Geniş toplanma dağılma alanları olacak. Çukur Çarşı geleneksel dokusu korunacak şekilde 3540 m2 meydan oluşturulacak. Eski halk evi binası çukur çarşı ile birleşerek kültür merkezi olarak planlanacak.

Proje hakkında konuşan Ak Partili Murat Özcan, “Eksik ve eleştirilerimizi de söyleyerek oy birliği ile geçen bir projedir. Bölge imara kapalı olduğu için 20 yıldır metruk bir hale dönüşmüştür. Projenin hayata geçmesi için biran önce harekete geçilmelidir. Hak sahibi olan insanları mağdur edilmemesini umarız.”

Editör: TE Bilişim