Odunpazarı Belediye Meclisi Aralık 26. Birleşimi Başkan Av. Kazım Kurt Başkanlığında gerçekleştirildi. Toplam 4 maddenin görüşüldüğü mecliste, vatandaştan alınması gündeme gelen çöp vergisi konusunda kısa süreli tartışma yaşandı.

Toplantı öncesinde gündem dışı söz alan meclis grup sözcüleri Kadına Seçme Ve Seçilme Hakkının Verilişinin 86’ıncı yılı ve 10 Aralık insan Hakları günlerinin önemini vurgulayan konuşmalar yaptılar.

Daha sonra gündem maddelerinin görüşüldüğü toplantıda ilk üç madde oy birliği ile geçerken, gündemin son maddesi olan ‘Atıksu Altyapı ve Evsel Atık Bertaraf Tesislerinin Tarifelerinin Belirlenmesinde Uygulanacak Usul Ve Esaslarına İlişkin Yönetmelik’ konusu tartışmalara neden oldu. Konuyla ilgili söz alan AK Parti Grup Sözcüsü Ahmet Yapıcı, Bu konuda paranın nasıl tahsil edileceğinin belli olmadığını belirterek red oyu kullandıklarını dile getirdi. Öte yandan CHP’li İbrahim Arslan ise konuya açıklık getirmek istediğini belirterek şunları söyledi: “Bu konu aslında vatandaşlardan alınmak istenen çöp vergisidir. Bunun böyle bilinmesi gerekir. Bu vergi vatandaşa yük teşkil etmektedir. Konun AK Parti Hükümeti tarafından çözülmesi gerekmektedir. Daha öncede asfalt paraları konusunda aynı şekilde alınmaması gerektiğini savunmuştuk ancak buna AK Partili meclis üyesi arkadaşlarımız karşı oy kullanmışlardı. Hükümetin hazırladığı yasada bunun kaldırılmasını istemiştik bunu da yapmadılar. Sanırım AK Partinin parası kalmadı buna ihtiyaçları var.”

Ahmet Yapıcı’nın Ak Partinin paraya ihtiyacı olmadığını paranın belediyenin kasasına gireceğini belirtmesi üzerine kısa süreli sözlü tartışma yaşandı.

Konuyla ilgili Başkan Av. Kazım Kurt ise şöyle konuştu: “Gelecek para belediyemize gelecek, belediyeye gelecek paranın neredeyse tamamı vatandaştan tahsil edilecek. Ben bunu Organize Sanayi Bölgesinden tahsil edemediğimiz emlak vergisi ile karşılaştırıyorum. Oradan gelecek dediğimiz 15 bin TL’lik paradan mahrum kaldık. Bu açık kalan paranın yerine konacak miktarın formülünü arayacaklar. Umarım vatandaşa bir şeyler verilir ki, bu idareler kendi işini kendi çözer. Sonuçta bu vatandaşın cebinden çıkacak bir paradır.”

Odunpazarı Belediye Meclisinin bir sonraki toplantısı 7 Aralık 2017 Perşembe günü saat: 17.30’da yapılması kararlaştırıldı.

Editör: TE Bilişim