CHP Odunpazarı İlçe Başkanı Rahmi Çınar, Odunpazarı Belediyesi tarafından kazanılan güneş enerjisi santrali davası hakkında konuştu.

Konu hakkında bilgi veren Çınar, şunları söyledi: “Odunpazarı Belediyesi, Büyükşehir Belediye Meclisinde AK Partili meclis üyelerinin oyları ile reddedilen güneş enerji santrali için açtığı davayı kazandı. Odunpazarı Belediyesinin Türkmentokat’ta 50 dönüm arazi üzerine kuracağı güneş enerji santrali, eğer 2016 yılında tamamlansaydı, 1 milyon 650 bin kilowat saat elektrik üretecekti. Yılda 990 kilogram karbondioksit salınımını engelleyecek ve belediyeye de 1 milyon 400 bin lira civarında gelir sağlayacaktı. 2016 yılında güneş enerji santrali çalışmalarına başlayıp gerekli işlem ve izinleri tamamlayan fakat büyükşehir belediye meclisinin alacağı kararla santralin 1/500’lik planlara işlenmesine kaldığından AK Partili meclis üyelerinin çoğunluklu olduğu mecliste bu projenin 7 ay komisyonda bekletildiği, mayıs ayında gerçekleşen toplantıda Büyükşehir Belediye Başkanı tarafından reysen gündeme alınan projenin AK Partili meclis üyeleri tarafından keyfi bir biçimde reddedildiği gerçektir.”

Çınar, “Odunpazarı Belediye Başkanımız Sayın Kazım Kurt, yaptığı açıklamalarda projenin belediye için faydalı, Eskişehir’e de yararlı olacağını söylemesine rağmen, neden engellendiği, proje 2016 yılında tamamlansaydı, bugün belediyenin milyarlarca lira kâr edeceği bilinen bir gerçek iken 2 yıl kurulmasını geciktiren AK Partili meclis üyelerinin eline ne geçtiğini, ayrıca bu zararın sorumlularının vicdanlarının rahat olup olmadığını merak etmekteyiz. Odunpazarı halkının yararına olan, temiz enerji projesinin hayata geçirilmesi için mücadele eden Belediye Başkanımız Kazım Kurt’un bu hukukun zaferini canı gönülden kutluyor, adalet terazisinin sosyal demokrat belediyecilikte bir kez daha halktan yana tavır aldığını memnuniyetle duyuruyoruz” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim