DİSK Eskişehir Bölge Temsilcisi ve DİSK Genel İş Sendikası Eskişehir Şube Başkanı Günay Ayaz Esgazete'nin sorularını yanıtladı. Ayaz özellikle Büyükşehir Belediyesi'nde çalışanların iş kolu ile ilgil bazı hataların yapıldığını belirterek uyarılarda bulundu. 

Belediye şirketlerinde işçilerin sorunlarını değinen Ayaz, "Biz en çok belediyelerde örgütlüyüz. Bu sektörde çalışan işçi arkadaşlarımız taşeron işçilerdi. KHK ile şirketlerde kadro verildi. Belediyelerde çalışan arkadaşlarımız maalesef kadro alamadı. En büyüğü devlet hastanesinde çalışan işçi, üniversitede çalışan işçiye 52 günlük ikramiye veriyor. Belediye şirket işçilerine verilmiyor, bu ayrımcılık. Türkiye'nin her tarafında bu konuda eylemler yaptık ve yapmaya devam edeceğiz" dedi.

Örgütlenme çalışmalarını da dile getiren DİSK Genel İş Sendikası Eskişehir Şube Başkanı Günay Ayaz, 2020 yılında yapılacak olan toplu sözleşme konusunda işçilerin duyarlı olmasını isteyerek, hangi sendikaya üye olacaklarını iyi düşünmelerini istedi.

Ayaz, belediyelerde başta belediye başkanları ve belediye yöneticilerinin işçilerin üye olma konularında taraf olmamaları konusuna da dikkat çekti.

DİSK Bölge Temsilcisi ve Genel İş Sendikası Eskişehir Şube Bakanı Günay Ayaz, sendika çalışmaları, örgütlenme, belediye şirketlerinde çalışan işçilerin sorunları, işçilerin sendikalara üye olmaları konusundaki önündeki engeller, asgari ücret ve kıdem tazminatı konusunda görüşlerini dile getirdi.

Ayaz'ın bu konuda görüşlerini video izleyerek öğrenebilirsiniz.

Editör: TE Bilişim