(AÜHM) Anadolu Üniversitesi Havacılık Parkı envanterine 2012 yılında giren fakat bakımsız olduğu için sergilenemeyen T 7 GSBC Bellanca C1 Tabria uçağı, özellikle çocukların parka karşı ilgilerini çekebilmek ve havacılığa olan sevgilerini artırabilmek için Anadolu Üniversitesi Havacılık Parkı ve Güzel Sanatlar Fakültesi iş birliğiyle boyama çalışmalarına başlandı.
Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi ve Anadolu Üniversitesi Havacılık Parkı Müdürü Doç. Dr. Ender Gerede, uçakların farklı şekillerde boyanmalarının dünyada yaygın bir uygulama olduğuna değinerek şunları söyledi: “Hava yolu işletmeleri ya da askeri uçaklarda genelde ilgi çekmek, sponsorluk ve uçağın imajını güçlendirmek için boyama yapılıyor. Bizim de amacımız çocukları havacılık parkına çekecek daha renkli ve ilgi çekici bir ortam hazırlamak ve envanter oluşturmak.”
Bellanca uçağını renklendirecek olan Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Güldane Araz Ay, uçağın tarihte sevimli ve küçük olmasına rağmen önemli görevlerde kullanıldığı belirterek, “Anadolu Üniversitesi Havacılık Parkı’nda bulunan Bellanca uçağını bir hayvan motifiyle resimleyerek çocukların da ilgisini çekecek bir görselliğe ulaştırmayı hedefledik. Uçağın boyanacağı hayvan motifini de tarihteki hâline sadık kalacak şekilde köpek balığı olarak seçtik.” dedi.   
Köpekbalığının korkunç bir imajı olmasına rağmen çocuklar tarafından çok sevildiğini söyleyen Doç. Araz Ay, “Bellanca uçağı sevimli olmasından dolayı çocuklar tarafından daha fazla ilgi görüyor. Onu böyle bir motifle birleştirerek daha keyifli bir görüntüye büründürdük. Bu tasarımın aynı zamanda büyüklerin de ilgisini çekmesini umuyoruz.” diye konuştu.
Bellanca uçağının boyama işleminin, 20 Haziran Pazartesi gününe kadar bitirilmesi planlanıyor.
Editör: TE Bilişim