Yıllardan beri üst geçit isteği ile eylemler yapan Gündoğdu Mahallesi bugünlerde üst geçindin yanından geçmesi istedikleri yol için sokağa çıktılar.

Gündoğdu Mahalle muhtarı İbrahim Akdağ, üst geçidin ayağından girilecek yol için gitmediği kapı kalmadığını belirterek, gerekirse yol için Ankara’da yürüyeceğini söyledi.  Mahallenin en büyük sorunun bu yol olduğunu dile getiren mahalle muhtarı Akdağ, “Karayollarına, Büyükşehir Belediyesi’ne başvurdum, yazılar yazdım. Büyükşehir’e gidiyorum, yolu Karayolları yapacak diyor, Karayolları, artık Büyükşehir’e artık diyorlar. Topu birbirlerine atıyorlar. Kimisi Odunpazarı Belediyesi’ne yapacak diye… Artık çaresiz kalınca basına derdimizi anlatalım “ dedi.

Kimseyi suçlamak istemediğini belirten Gündoğdu Mahallesi muhtarı İbrahim Akdağ şunları söyledi:

“Kaymakama çıktım, milletvekiline çıktım artık basına çıkmak zorunda kaldım.

Kim yapacaksa yapsın yolumu istiyorum.

19 Mayıs okulu buraya geldi 600 talebe var, öğretmenler var, herkes mağdur. Nasıl gidecekler nasıl gelecekler?

Köprümüz var, yolumuz yok. Herkes bana geliyor. Bize geçici olarak yol açsınlar. Eğer bu yol açılmazsa, Eğer bu yolu Karayolları yapıyorsa Cumhurbaşkanına kadar çıkacağım. Eğer Büyükşehir belediyesi yapıyorsa Kılıçdaroğlu'na çıkacağım. Bu yol için Ankara'da yürüyeceğim. Kılıçdaroğlu nasıl hakkını arıyorsa bende arayacağım.

Köprünün ayağından Çiftçi sokağından yol yapılabilir. Devlet köprüyü yaptı, 2 aydır yol bekliyoruz. Ben kimseyi suçlamak istemiyorum, ama yolu kim yapacak o yapsın. Ketsel dönüşüm diyorlar.  Ölme eşeğim ölme…

Harun Karacan'la geldik buraya. Burayı Büyükşehir Belediyesi yapar dedi.  Büyükşehir'e dilekçe verdim. Karayolları'na ait diye yanıt verdiler. Bende karayollarına gönderdim. Oradan da yazı geldi.  Yetkili kimse gelsin buraya yapsın. “

Belediye başkanları ve milletvekillerine tepkili olan vatandaşlarda mahallelerine hizmet beklediklerini ve 6 tane milletvekilinin buraya gelmesini istediler.

Editör: TE Bilişim