ESKİŞEHİR (İHA) - Eskişehir Ertuğrulgazi Yörük Türkmen Dernekleri Federasyonu, 1994 yılından beri düzenledikleri Ertuğrulgazi’yi Anma ve Türk Dünyası Birlik Şöleni’ni bu yıl da gerçekleştirecek.
Federasyon adına açıklama yapan Başkan Vekili Muammer Toykar; her yıl Cumhuriyet Haftası'nda uluslararası düzeyde Ertuğrulgazi’yi Anma ve Türk Dünyası Birlik Şöleni’ni gerçekleştirdiklerini anlattı. Bu kapsamda, 24 Ekim 2014 Cuma günü Osmanlı Cihan Devleti’nin ilk tohumlarının atıldığı Karacaşehir köyünde Cuma namazı ve temsili Devlet Hutbesi’nin okunmasının ardından ‘Beylik’ten Cihan Devletine ve Cumhuriyete’ temalı yürüyüşle etkinliklerin başlayacağını söyleyen Toykar, "Yürüyüşümüzü Osmanlı Devleti’nin kuruluşuna ev sahipliği yapmış Söğüt ilçemizde bulunan Merhum Ertuğrulgazi Han’ın mezarını ziyaret edip dualarla sonlandıracağız” dedi.
‘DOMBIRA’ ŞARKISI İLE ÜNLENEN KAZAKİSTANLI SANATÇI ASLANBEK SULTANBEKOV DE KATILACAK
Yapılacak olan etkinliklere Türk Dünyasının önemli sanatçılarının da katılacağını belirten Toykar sözlerine şöyle devam etti:
“25 Ekim 2014 Cumartesi günü, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) İlahiyat Fakültesi Konferans salonunda iki oturumlu bir konferans gerçekleştireceğiz. Aynı günün akşamı ise Odunpazarı Belediyesi Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi’nde Türk Dünyası’nın ünlü sanatçıları ücretsiz konser düzenleyecekler. Bu konserde yer alacak sanatçılar güzel sesleri ve ezgileri ile kulaklarımızın ve gönüllerimizin pasını silecekler. Başta ‘Dombıra’ şarkısı ile ünlenen Kazakistan’lı sanatçımız Aslanbek Sultanbekov, Rusya Dağıstan Özerk Bölgesi’nden Ahmed Ahmedov, Kırım Özerk Bölgesi’nden Sevil Memedova ve Rusya Sibirya Dalık Şor Türk’lerinden Chiltis Tannagova konserde aramızda olacak isimler.”
Eskişehir’de gerçekleştirilecek etkinlik sonrası bayrağın, 26 Ekim 2014 günü Antalya Yönükler Derneği'ne teslim edileceğini söyleyen Muammer Toykar, kutlamaların çeşitli programlarla devam edeceğini belirterek etkinliklerine herkesi beklediğini ifade etti.
Editör: TE Bilişim