Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, Eskişehir’de yaşayan Bilecikliler ile buluştu. Yaklaşık bin 500 kişinin katıldığı toplantıda konuşan Başkan Ataç, “Ben hiçbir seçimde oy istemedim. Sadece yaptığım işleri anlatır sonrasını ise siz değerli vatandaşlarıma bırakırım. Çünkü istemekle oy alınmaz, eğer hak edersen oyun alasını alırsın” dedi.

Tepebaşı Belediyesi tarafından düzenlenen programda Eskişehir’de Yaşayan Bilecikliler Derneği (EYBİLDER) üyesi bin 500 vatandaş bir araya geldi.

Programa Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç’ın yanı sıra CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, CHP İl Başkanı Abdülkadir Adar, Devlet eski Bakanı Bahattin Şeker ve çok sayıda dernek üyesi katıldı.

Programda ilk konuşmayı yapan EYBİLDER Başkanı Davut Mülayim, “Birlik, beraberlik ve tanışma programımıza hoş geldiniz. Eskişehir’de Yaşayan Bilecikliler Derneğimiz, Bileciklilerin sosyal kültürel dayanışma ve yakınlaşmasını sağlamak için 2002 kurulmuştur. Faaliyetlerimize 17 yıldır devam ediyoruz. Bugün bu etkinliği yapmamızda bizlerden desteğini esirgemeyen Tepebaşı Belediye Başkanımız Ahmet Ataç’a teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç ise konuşmasında, “Tepebaşı’nda yaptığımız araştırmalarda, Bilecikli popülasyonu her zaman 1. sırada. İyi ki geldiniz, bize şeref verdiniz dostlar. Ülke öyle bir hale geldi ki ayrıştırmayı her noktada hissettiriyorlar. Bunlara taviz vermeyin arkadaşlar. Tepebaşı Belediye Başkanı olarak her zaman Bileciklilerin yanındayım. Burada yaşamanızdan son derece mutluyuz. Önümüzde bir seçim var biliyorsunuz, ben hiçbir seçimde oy istemedim. Sadece yaptığım işleri anlatır sonrasını ise siz değerli vatandaşlarıma bırakırım. Çünkü istemekle oy alınmaz, eğer hak edersen oyun alasını alırsın. Bugün de oy istemeyeceğim. Sizlerle beraber olmak bana büyük mutluluk oluyor. Bugün de Eskişehir’deki büyük toplantılardan birini gerçekleştiriyoruz. Bunu sağlayan Davut Başkanıma çok teşekkür ediyorum. Bu seçimde de nasıl bir şehirde yaşamak istiyorsanız, o şehrin değerlerine dikkat ederek oylarımızı kullanmanızı rica ediyorum. Bu şehrin değerlerini koruyun, yolumuz açık olsun, yolumuz aydınlık olsun” ifadelerini kullandı.

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen de “Bilecik’in güzel insanları. Bilecik aslında bize bir taş atımlık mesafede. Bilecik’i her zaman, ‘Osmanlı’nın doğduğu bölge, yiğit insanların yaşadığı yer’ olarak tanımlamışımdır. Bilecik son yıllarda gelişmek için büyük gayretler sarf etti. Lisedeki arkadaşlarımın büyük kısmı Bilecikliydi. Siyasette de Bilecikli arkadaşlarımız oldu. Mesela Bahattin Şeker. Sizleri burada böyle birlik ve beraberlik içinde görmek bizleri çok mutlu etti. Bundan sonra Bilecik ve Bozüyük’e de proje yardımlarımız olarak. Ne varsa elimizden geleni yapacağız. 31 Mart’tan sonra daha güzel olacak. Türkiye alnı açık, çok fazla değeri olan, tüm dünyanın gıptayla baktığı bir ülke durumuna gelecek. Bunları el birliğiyle yağacağız” dedi.

Bilecik geçmiş dönem milletvekili ve Devlet eski Bakanı Bahattin Şeker ise “Ben de 13 senedir Tepebaşı bölgesinde oturuyorum. Çocuğum, kardeşlerim, hepimiz bu bölgedeyiz, sizlerle beraberiz. Bu bölgede olmaktan da çok memnunuz. Hem okuldan abim hem arkadaşım Ahmet Ataç’a da Tepebaşı Belediye Başkanı olarak çok teşekkür ediyorum. Biz Bilecik’e çok uzak değiliz Kuruluşun ve kurtuluşun beşiği olan Bilecik’te, ilçelerde ve köylerde yaşayan insanlarız. Bu derneği kuran, bugüne kadar getiren tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Şimdi yeni başkan yeni bir şevkle yola çıkmıi. Ben her zaman onların yanındayım. Bilecikli olmaktan eskişehirde tepebaşında oturmaktan teşekkür ediyorum.

CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü ise “Bilecik yüz ölçümü olarak küçük ama geçmişinde çok fazla uygarlık sığdırmış. Şeyh Edebali’yi, Osmanlı İmparatorluğu’nu, Ertuğrul Gazi’yi bağrına basmış bir şehir. Eskişehir de bir o kadar yüreği büyük. Belediye başkanlarımızın verdikleri emekle adı eski ama yepyeni olan bir şehir. Bilecikliler hep göç etmek zorunda kaldılar. Neden? Çünkü yerel yönetimler çok önemli. Sürekli turist çeken, göç alan Eskişehir ise Sayın Büyükerşen ve Sayın Ahmet Ataç’ın katkılarıyla, insan odaklı şehircilik uygulamalarıyla bambaşka bir şehir oldu” şeklinde konuştu.

Programda konuşmaların ardından EYBİLDER tarafından Başkan Ataç’a teşekkür plaketi takdim edildi. Etkinlik, Bilecik yöresine ait halk danslarından örnekler sunulması ile sona erdi.

Editör: TE Bilişim