Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu Denetim Kurulu Üyesi ve Eskişehir Lokantacılar Odası Başkanı Bahar Bilen, basın açıklaması yaparak Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Başkanı Ekrem Birsen’e yanıt verdi. Birsen’in, “Saat 12 den sonra turizm ruhsatlıda olsa tüm işletmeler kapansın, herkes evine gitsin yatsın” açıklamalarını eleştiren Bilen, bu açıklamayı bir talihsizlik olarak gördüklerini ifade etti.

Başkan Bahar Bilen, Ekrem Birsen’e yaptığı ziyarette kendisine aktarılan tepkileri ve kamuoyunun rahatsızlığını, Türkiye Lokantacılar Federasyonuna bağlı odalar ve birçok sivil toplum kuruluşunun bu konudan rahatsız olduğunu insanların özgürlüklerine karışmanın doğru olmayacağını belirttiğini ve kendisinden konuyla alakalı yanlış bir ifade kullandıysa tekzip etmesini söyledi. Başkan Ekrem Birsen’den konuyla alakalı hiçbir açıklama gelememesi üzerine; Eskişehir Lokantacılar Odası Başkanı olarak temsil ettiği sektör adına basın açıklaması yaptı.

Bilen açıklamasında şunları söyledi: “Ekrem Birsen’in açıklamalarına kesinlikle katılmıyoruz. Olayı sadece ağızdan çıkan yersiz ve mesnetsiz bir açıklama olarak görüyoruz, bizler büyük şehirde yaşıyoruz kasaba mantığı ile yönetilemeyiz, nasıl ki bir fabrika üç vardiya çalışıyorsa büyük şehirlerde 24 saat yaşarlar. Son yılların en popüler kenti, kültür başkenti ve turizm  şehri  olan Eskişehir’de  2017 yılı verilerine göre 350 bin turistin giriş yaptığını 512 bin kişinin otellerde konakladığını, Eskişehir’de Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı işletme belgeli tesis sayısının 34 oda sayısının 2 bin 150 ve yatak sayısının 5.000 olduğunu  ve bununla birlikte yeme içme sektöründe faaliyet gösteren işletmelerimizin 2.300 e yakın olduğunu bu sektörden ailesini geçindiren nüfus oranının 15 binin üzerinde olduğunu hiç kimsenin kişisel düşüncesinin memleketimizin menfaatinin üstünde olmaması gerekir.”

Bilen, “Türkiye’de 100 bin işletmesi milyonlarca çalışanı olan ülkemize 2017 yılında 35 milyon dolar turizm geliri getiren, hedefi 2023 olan vizyonu ve misyonuyla 50 milyon turist, 50 milyon dolar turizm geliri hedefleyen ve bu hedefe çıtayı yükseltecek olan bu sektörümüzün iş vereninden çalışana kadar birlik ve beraberlik içinde şehrimizin güzelliğini huzurunu ve güvenliğini sağlayan başta sayın Eskişehir Valimiz Özdemir Çakacak, İl Emniyet Müdürümüz Engin Dinç, Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç’a esnafımıza desteklerinden dolayı huzurlarınızda teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim