Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Eskişehir Şubesince Atatürk Kapalı Spor Salonunda düzenlenen etkinlikte yüzlerce ülkücü bir araya geldi. Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Olcay Kılavuz’un da katıldığı ‘Bir Bayrak Rüzgar Bekliyor’ adlı etkinlikte sanatçılar Osman Öztunç ve Ali Kınık’ta sahne aldı.

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Eskişehir Şube Başkanı Yasin Yumrukaya bir açılış konuşması yaparak, İslam dünyasının göz bebeği olan Kudüs’ün bu günlerde haksız ve hukuksuz saldırılar altında olduğunu belirtti. Yumrukaya şunları kaydetti: “Kudüs bizim can evimizdir. Mekke gibi, Kabe gibi kıymetlidir. Peygamber Efendimizin tüm peygamberlere namaz kıldırdığı Mescidi Aksa oradadır. Ülkücü hareket Kudüs için üstüne düşen her türlü vazifeyi yapmak için can atmaktadır. Milleti için aldığı her nefeste istiklal, rabbi için aldığı her nefeste ‘La İlahe İllallah’ diyen bir neslin zafere ulaşması kaçınılmazdır. Bu zafer sahibine secdemiz olacaktır. Ülkücü gençlik, Olcay Kılavuz’un emrinde, Liderimiz Devlet Bahçeli’nin gösterdiği hedeflere Başbuğumuzun izinde yürümeye kararlılıkla devam edecektir.”

Öte yandan Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Olcay Kılavuz ise Başbuğ Alparslan Türkeş’in 100’üncü yaş günü nedeni ile düzenlenen etkinliklerde yüz binlerce ülkücünün bir araya geldiğini ve Eskişehirlilerin de büyük katkısının olduğunu dile getirdi. Kılavuz Kudüs’te yaşanan olaylara da değinerek, “Bakıldığında dertlerimiz çoktur. Hem ülkemiz adına, hem Türk Milleti adına hem de Türk dünyası adına, İslam coğrafyası adına canımız acımaktadır. Yaralarımız maalesef kanamaktadır, kanımız durmamaktadır. Iraktaki soydaşlarımızın, dindaşlarımızın kanı uzun bir süredir akmaktadır. Kerkük’te, Musul’da, Telafer’de, Suriye’deki soydaşlarımızın ve dindaşlarımızın kanı akmıştır. 400 binin üzerinde insan katledilmiştir. Aynı şekilde Arakan’da bir ayın içerisinde 6 bin 700 masum insanımız, Müslüman dindaşımız katledilmiştir. Savunmasız insanlar, alçakça öldürülmüşlerdir. Bu doğu Türkistan içinde geçerlidir. Maalesef ki son dönemde Filistin’de Kudüs’te yaşananlar, ciğerimizi yakmaktadır. Kan nerede akıyorsa, orada Müslüman Türk vardır. Nerede gözyaşı var ise orada Müslüman Türk vardır. Kudüs’teki dindaşlarımıza yapılan alçaklık, ahlaksızlık bütün Müslümanların yüreğini kanatmaktadır. İlk kıblemiz olan Kudüs, kendini bilmez bir densizin açıklaması ile beraber, İsrail’in başkenti olarak ilan edilmiştir. Ama hiçbir Müslüman hiçbir vicdan sahibi bu açıklamayı asla kabul etmez. Bütün Müslümanlar bu açıklamayı yerle bir eder, geçit vermez. Kudüs, Peygamber Efendimizin Mirac’a yükseldiği yerdir ve Müslümanların yüz akıdır. Onurudur, haysiyetidir, şerefidir, namusudur. Dolayısı ile bugün Kudüs’e göz diken hainler, yarın Mekke’ye, Medine’ye de göz dikeceklerdir. Bugün Kudüs’teki zulüm, zillet, alçaklık hepimize derin bir acı katmaktadır. Kudüs’teki Müslüman dindaşlarımız yalnız değildir. Fakat burada şunu da ifade etmek isteriz, kınamakla, kızmakla hiçbir yere varılmaz. Kınamanın kızmanın ötesinde gerçekten bir yaptırım sağlanacak tavırlar ortaya konulmalı, bütün Müslüman omuz omuza vermeli, kenetlenmeli ve hainlere asla göz açtırmamalıdır. Çünkü Kudüs’e bu yapılan haksızlıktır, hainliktir, alçaklıktır. Ülkücüler olarak, milliyetçiler olarak Kudüs’teki dindaşlarımızın haklı mücadelelerinin her zaman yanlarındayız” diye konuştu.

Genel Başkan Kılavuz ayrıca genç ülkücülere seslenerek şunları aktardı: “Türk Milleti’nin yarını,  yöneticileri şüphesiz ki gelecekte sizler olacaksınız. Hem liseli hem Üniversiteli bozkurtlar, evvela eğitim hayatını başarı ile tamamlamak zorundadır. Ülkücü asla başarısız olmaz, göz kamaştıran şekilde, hayranlık duyulacak şekilde ve başka görüşe sahip insanlarında saygı duyduğu başarılı yiğitler olmak zorundadırlar. O sebeple değerli kardeşlerim olarak eğitim hayatınızı yüksek bir başarı ile tamamlamak zorundasınız. Bizim milletimize yeminimiz var, davamıza sorumluluğumuz var, şehitlerimize borcumuz var. Sadece bozkurt yapmak, slogan atmak Ülkücülüğü ortaya koymaz. Ülkücülüğü bir yaşam tarzı haline getirmeliyiz ve öncü, önder ve örnek Müslüman Türk genci olarak varlığınızı ortaya koymalısınız. Sizlere inanıyor ve güveniyoruz. Her biriniz Allahın izni ile yarınlarda devletimizi yöneteceksiniz.  Milletimize hizmet edeceksiniz. Kuru kuruya laf kalabalığıyla hiçbir yere varamayız. O sebeple siz değerli kardeşlerimizden beklentilerimiz büyüktür. Cenabı Allah yolunuzu açık eylesin, bahtınızı güzel eylesin. Davanıza sahip çıkacaksınız ve davanıza yönelen hainlere, alçaklara asla ve kata taviz vermeyeceksiniz. Liderimizin önderliğinde her biriniz birlik, beraberlik ve kardeşlik anlayışı ile çalışmalarınızı ortaya koyacaksınız. İki günü eşit olan ziyandadır diyor Peygamber Efendimiz. O nedenle her gün daha fazla çalışacağız. Her gün daha fazlası ile ortaya eserler bırakacağız. En büyük eseriniz Türk gençliğinin yetiştirilmesi olacaktır. Güçlü olacağız, güçlü isek Ülkücü Hareket yarınlara mutlu bir şekilde ulaşacaktır. Türk milleti güçlü olacaktır, Türk dünyası güçlü olacaktır, mazlumların umudu artacaktır. Bizden beklenti çoktur. Kerkük’ten Telafer’e Doğu Türkistan’dan Balkanlar’a Filistin’den Arakan’a nerede Müslüman dindaşımız var ise soydaşımız var ise her biri bizi beklemektedir. Onun için herkes kendini vicdan muhasebesinden geçirecek. Beşiğinde yatması gereken bebekler, alçaklar tarafından taranıyor. Bu Filistin’de de böyledir, Suriye’de de böyledir, Arakan’da da böyledir. Maalesef Dünyanın birçok yerinde böyledir. Onun için sizinle muzaffer olacağız, sizinle mutlu olacağız. Cenabı Allah varlığımızı birliğimizi daim eylesin.”

Ayrıca gecede Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Merkezi tarafından 3’üncü Türkiye Ortaöğretim birimler arası bilgi yarışmasında Türkiye Üçüncülüğü derecesi elde eden Engin Tandoğan, Doğukan Uslu ve Emirhan Akar’a Genel Başkan Olcay Kılavuz tarafından plaket takdim edildi. Daha sonra sanatçılar Osman Öztunç ve Ali Kınık’ta sahne alarak türkülerle salondakileri coşturdular.

Editör: TE Bilişim