Gerçekleştirdiği çalışmalarla kent merkezi ve kırsalda vatandaşların su ihtiyacını karşılayan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi(ESKİ), bir mahallenin daha su problemini çözdü.

Hayata geçirdiği yatırımlar ile vatandaşların yüzünü güldüren ESKİ, son olarak Tepebaşı ilçesi Kızılcaören Mahallesi’nde içme suyu sondaj kuyusu açtı. Birçok noktada sondaj çalışmaları gerçekleştirdiklerini belirten ESKİ yetkilileri, Çifteler-Zaferhamit Mahallesi, Odunpazarı-Ağapınar Mahallesi, Tepebaşı-Mahallesi’nin ardından Kızılcaören’de de su kaynağına ulaştıklarını ifade etti. Pandemi sürecinde kırsal mahallelerde nüfus yoğunluğunun artması ve içme suyunun aşırı tüketimi sebebiyle su sıkıntısı yaşanan Kızılcaören Mahallesi’nde yeni sondaj kuyusu çalışması yaptıklarını belirten ekipler, gerekli bölgelerde de çalışmalara devam edeceklerini sözlerine ekledirler.

Çalışmaları yakından takip eden Kızılcaören Mahallesi Muhtarı Feshi Akkuş, sondaj kuyusundan çıkan ilk su ile büyük sevinç yaşadı. Akkuş, Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen başta olmak üzere tüm ESKİ ekibine çalışmaları için teşekkür etti.

Editör: TE Bilişim