Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Başkanı Azmi Kerman, kent meydanı tartışmalarına değinerek, “Ortaya konan maket kamuoyunda şaşkınlık yaratmıştır” dedi.

Bu çok değerli alanın meydan olarak yapılması ve gelecek kuşaklara aktarılması gerekirken konunun beklentilerden uzak bir noktaya çekildiğini gördüklerini belirtti.  Eskişehirlin başka uygar kentlerde olduğu gibi alanla ilgili geçmişte yapılan talihsiz açıklamaları hatırlatmak istemediklerini ifade eden Kerman, “Son olarak iktidar milletvekilleri bu değerli yerin kent meydanı olarak düzenleneceğini söylemişken, ortaya konan maket kamuoyunda şaşkınlık yaratmıştır” dedi. Bu maketin beklentilerden uzak olduğunu belirten Kerman, “Meydanın şehircilik anlayışı gözardı edilerek, bir rant anlayışına çevrilmesi kabul edilemez” şeklinde konuştu.

DAHA ÖNCE DE ÖRNEKLERİ OLDU

Geçmiş dönemlerde de Eskişehir’de buna benzer yaptırımların yaşandığını aktaran Kerman, bunların sivil toplumun direnişi ile engellendiğini söyledi. Örneklerle konuşmasını sürdüren Kerman şunları söyledi: “62 hektarlık fabrikalar bölgesi 5 bin konut yapılarak imara açılmak istendi. Kentpark’ın bulunduğu 200 dönümlük bölge ticaret merkezi yapılmak istendi. Hatta dönemin Cumhurbaşkanınca temeli atılmışken, kamuoyunun direnişi sonucu bu projeler engellenmiştir.”

HERKESİN ONAYLADIĞI BİR MEYDAN

Kerman Atatürk Stadyumu’nun bulunduğu bölgeye halkın beklentilerine yönelik, yerel yönetim ve ilgili meslek kuruluşlarının onayladığı bir meydan yapılması gerektiğini kaydetti. Kerman aksi takdirde geçmişte örnekleri görüldüğü gibi tüm yasal hakları kullanacaklarını belirtti. 

 

Editör: TE Bilişim