Birlik Vakfı Eskişehir Şubesi tarafından organize edilen Mevlid-i Nebi Programı 27.11.2017 tarihinde 20:00'da Vakıf Toplantı Salonunda İl Müftüsü Bekir Gerek tarafından gerçekleştirilen sunumla başladı.

Gerek “En güzel Rahmetten Rahmet Damlaları” başlıklı  konuşmasında; şunları söyledi: “Mevlüd-i Nebi aslında Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa’nın vefatından hemen sonra ashabı kiram tarafından kutlamaya başlanmıştır. Sahabe-i kiram akşam namazını Kâbe de kılarmış sonra peygamberimizin doğduğu evi ziyaret eder onun hadislerini rivayet eder, ona salat ve selam getirirlermiş. Allah’ın Peygamberimize salatı, rahmettir. Meleklerin Peygamberimize salatı, duası ve mağfiratidir. Bizim Peygamberimize olan salatımız ise değişik şekillerde yaptığımız ama en çok söylediğimiz ‘Allahümme salli ala seyyidina Muhammed ve ala ali seyyidina Muhammed’ tir. Rabbim kıyamette şefatine mazhar olmayı cennette birlikte olmayı cümlemize nasip eylesin inşallah.”

 Çok sayıda vatandaş tarafından takip edilen konuşma sonrasında Birlik Vakfı Eskişehir Şubesi Onursal Başkanı Mustafa Keleşoğlu, Müftü Gerek’e çiçek takdim etti ve güzel sunumlarından dolayı teşekkürlerini iletti.

Editör: TE Bilişim