Eskişehir Cemevi'nde düzenlenen panelde Kerbala anlatıldı. Kerbala'nın kötülük ve iyiliklerin çatışması olduğunu vurgulandı.

Belediyelerin katkılarıyla Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı ve Hacı Bektaş Veli derneğini Kerbala'yı anma paneli düzenledi.

Eskişehir Vali yardımcısı Bekir Şahin Tütüncü, Hz. Hüseyin'in Kerbala'da 72 Müslümanla beraber şehit edildiği günlerde bulunduğumuzu ifade ederek birlik ve beraberliğimizin daha da kuvvetlenmesini dileğinde bulundu.

Panelde konuşan Hacı Bektaş Veli Derneği Başkanı Cafer Onası, İmam Hüseyin Kerbela çölünde zülme, iki yüzlülüğe, dünya menfaatlerine tapanlara karşı savaştığını;  bilerek ve isteyerek canını verdiğini söyledi.

Kerbala'nın kötülük ve iyiliklerin çarpışması olduğunu kaydeden Onası, " Muharrem orucundaki yasımızda ile sadece kerbala şehitlerine değil tüm mazlumlara ağlıyoruz.Lanetlediğimiz sadece Yezid değildir her devrin zalim ve yezidlerini lanetliyoruz" diye konuştu. Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Başkanı İsmail Kılıç yaptığı konuşmadı şunları söyledi:

"Kerbala Hz. Hüseyin haksızlığa karşı boyun eğmemek, inancından vazgeçmemek, İslamın kayboılan değerlerinin yeniden doğuşu demektir. Hz. Hüseyin'in Kerbala'da yaktığı ışık insanlık var oldukça hep yanacaktır."

Panele, Vali Yardımcısı Bekir Şahin Tütüncü,  İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukçuoğlu, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, CHP İl Başkanı Rabia Akman, AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Panel sonrası katılımcılara yemek ve aşure ikramında bulunuldu.

Editör: TE Bilişim