‘Odunpazarı’nı birlikte yöneteceğiz’ sloganını benimseyen Odunpazarı Kent Konseyi, yeni mahalle meclisleri kuruyor. Son olarak gerçekleştirilen genel kurul ile Karapınar Mahallesi’nde mahalle meclisi oluşturuldu.

Karapınar Halk Merkezi’nde yapılan genel kurula Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt’un yanı sıra Odunpazarı Kent Konseyi Başkanı İsmail Kumru, Karapınar Mahalle Muhtarı Mustafa G. Uzun ve çok sayıda Karapınar sakini katıldı. Genel kurulda vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Kazım Kurt, vatandaşlarla sohbet etti. Vatandaşların dilek ve şikayetlerini de dinleyen Başkan Kurt, Odunpazarı’nı mahallelilerle birlikte yönetmek istediklerini söyledi. Toplantıda ekonomik krizden, TOKİ’nin Karapınar Mahallesi’nde yaptığı projeye kadar birçok konu masaya yatırıldı.

GELİN BİRLİKTE YÖNETELİM

 “Mahalleli istesin, biz yapalım” diyen Başkan Kurt,  15 yaşından beri ben halk için; İşçiler, köylüler, yoksullar için çalıştığını söyledi. Odunpazarı’nı vatandaşlarla birlikte yönetmek istediklerinin altını çizen Başkan Kurt, “Birlikte yönetelim diyoruz, gelin neyi nasıl yapabiliriz tartışalım” dedi. Karapınar’da yaşanan aksamalara da değinen Başkan Kurt, “1700 kişinin çocuğu nereye gidecek. Ekmek alacaksın, nerden alacaksın. Eskişehir merkeze işe gideceksin, nasıl gideceksin. Bunların hiç biri programlanmamış. 4 senedir buradayız. Bu arazi bizim değil, bu arazi TOKİ’nin. Kendi imkanlarımızla büfe yaptık. Biz buraya bunu yaptık ki, insanlar daha fazla mağdur olmasın. Ticarete karışmam, ama ticaret yapmak için de bir mekan lazım. Hiç biriniz halk merkezi yapılmasını bizden talep etmediniz. Ancak sosyal ihtiyaç olduğunu gördük, Karapınar Halk Merkezi’ni yaptık. İnsanlar, çocuklar gelsin kitap okusun; çocuklar, gençler ders çalışsın dedik. Siz ihtiyaçlarınızı giderin istedik. Okuma yazma bilmeyenler var. Okuma yazma atölyesi açtık. Bizim işimiz değil, devletin işi. Biz o eksikliği gördüğümüz için, Odunpazarını halkla birlikte yönetelim dediğimiz için buraya memur gönderdik. Onların maaşını ödüyoruz, buranın giderini karşılıyoruz. Sadece siz bir takım ihtiyaçlarınızı karşılayın diye. Şimdi de gelin birlikte yönetelim diyoruz. Bize destek olun” diye konuştu.

“BÜTÜN MESELE BURASININ TOKİ TARAFINDAN KÖTÜ YAPILMASI”

Vatandaşlar, Karapınar’da en büyük ihtiyaçlarından biri de alış veriş yapacakları bir merkezin olmadığını söylerken, bu konuya değinen Başkan Kurt,  “AVM istiyorsunuz, ben gidip bir firma ile konuşup, ikna ettim diyelim. Nereye yapacaklar bu AVM’yi. TOKİ yer veriyor mu, vermiyor. Bütün mesele burasının TOKİ tarafından kötü yapılmasındandır. Projede sular, köprüler, oteller, alışveriş merkezleri var. Ben seçildikten sonra Karapınar’a geldim. 2. Etap projesi ile mimarla çalışmaya başladık. Cami nerde diyorum, 1. Etap’ta dedi. 1. Etap’ta cami yok. Okul nerde diye sordum, 1. Etap’ta dedi. İnsanlara gösterdikleri projeleri yapmadılar. İnsanları kandırarak bu işler olmaz. Biz bu mahalle meclisiyle birlikte bu baskıyı TOKİ’ye yapabilmeli, onlara anlatabilmeliyiz. Ben bu evi alırken sen bana bu resmi gösterdin, neden böyle olmadı demelisiniz. Bunu örgütlenerek yapabilirsiniz. Belediye yapmadı diyorsunuz. Siz belediye ile yapmadınız sözleşmenizi, bu evleri belediyeden almadınız. ” dedi.

“BU SIKINTILARI BİRLİKTE AŞALIM”

Türkiye’de yaşanan ekonomik krize de değinen Başkan Kurt, konuşmasına şu şekilde devam etti: “Kriz var. Kocaeli’nde bir baba çocuğuna okul pantolonu alamadığı için intihar etti. Kriz yok diyenlere inanmayın. Bu krizin içinden nasıl çıkarız, bilemem. Biz belediye meclisinden bir otobüs alalım diye uğraşıyoruz. O sırada 1o liralık otobüs oluyor 20 lira. 5 otobüs almak için yola çıkıyoruz, 2 otobüs alabiliyoruz. Türkiye böyle bir sıkıntının içinde, dolayısıyla belediyelerde o sıkıntının içinde. Biz bunu birlikte aşalım. Beni eleştirin, şu noktada yanlış yaptınız deyin. Benim yapamayacağım, yetkim olmayan işi istemeyin. ”   

 

Editör: TE Bilişim