2005 yılında başkanlığı Yüksel Yüzügüllü’den devralan Ekrem Birsen 1 Mayıs’ta yapılan genel kurulda Eskişehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanlığına adaylığını açıkladı.

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin düğün salonunda bir kahvaltı düzenleyerek adaylığını açıklayan Ekrem Birsen, 12 yıl boyunca görev alan yönetim kurulu arkadaşları ile birlikte esnaf ve sanatkarlarına en iyi şekilde hizmet vermeye çalıştıklarını ve bir çok başarıya imza attıklarını söyledi.

Ekonomik krizler, terör olayları, sınırlarda yaşanan savaş ortamının ülkenin yakasını hiç bırakmadığını ifade eden Birsen, “Böyle bir ortamda yaşanan ekonomik dalgalanmalar esnaf ve sanatkarlarımızı zorlamaktadır. Çalışmalarımızı esnaf ve sanatkarlarımızın ayakta kalmalarına destek olmak ve gelişimlerini sağlamak amacıyla yönlendirmeye gayret ettik. Sorunlarımızı hükümetimize ve yerel yönetimlere aktararak çözüme kavuşturulmasını sağlamak olmuştur. 12 yıl boyunca sektörümüzü ilgilendiren tüm bakanlarımızla toplantılar düzenlemiş, çoğunu birliğimizde ağırlamış ve sorunlarımızı en yetkili mercilere aktararak çözüm üretmiş olmanın gururunu yaşıyoruz” dedi.

Esnaf ve sanatkar teşkilatına yakışır bir birlik hizmet binası hayalini gerçekleştirdiklerini belirten Ekrem Birsen şunları söyledi.

“Hedefimiz esnaf sanatkarlar odaları birliğinin itibarını daha da yükselterek, tüm imkanlara sahip, gelişmiş çözüm üreten araştırma ve geliştirme kabiliyetine sahip, esnaf ve sanatkara her daim en doğru ve yeterli bilgiyi sunabilen, yönlendirebilen, geliştirebilin bir alt yapıya sahip olmaktır. Bu amaçla attığımız en önemli adım olan EMKO Sanayi bölgesinde bulunan işyeri projelerimiz tamamlanma aşamasına gelmiştir. İşyerlerinde sağlayacağımız kira gelirleri ile aynı projede yer alan sosyal tesisi eğitim ve araştırma merkezimizi hayata geçireceğiz. Bu sayede düzenli bir gelire sahip olacak olan birliğimiz esnaf sanatkarlarımıza ve odalarımıza daha verimli ve kaliteli hizmet verebilecektir.

Görev süremizce sürekli ilerlemeyi kendimize hedef aldık. Çalışmalarımıza bundan sonra da aynı doğrultuda gerçekleştirecek olup, Eskişehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğinin başkanlığına yeni dönemde de aday olduğumu açıklıyorum.”

Editör: TE Bilişim