DİSK, KESK, TMMOB, Eskişehir Tabip Odası, Eskişehir Eczacılar Odası adına TÜLOMSAŞ önünde basın açıklaması yapan TMMOB İl Koordinasyon Kurulu sekreteri Neşet Aykanat, ülkenin tüm değerlerini yaratanlar; işçiler, kamu emekçileri, hekimler, mimarlar, mühendisler, şehir plancıları olarak emek, eşitlik, özgürlük, barış, adalet, bağımsızlık ve demokrasi için 1 Mayıs’ta alanlarda olacaklarını söyledi.

“Biz, yıllardır binlercesi iş başında öldürülen, işçileriyiz ve yaşamak için ölümüne çalıştırılmak istemiyoruz, biz taşeron çalıştırmayla, özel istihdam bürolarıyla, esnek çalıştırmayla, sözleşmeli personel uygulamalarıyla köleliğe mahkum edilenleriz” diyen Aykanat, “Biz, sesimizi, isteklerimizi, taleplerimizi haykırdığımızda ‘polis destanıyla’, adalet sarayıyla, yasakla, sürgünlü, sansürle, panzerle, tomayla, copla, gaz fişekleriyle, hapishanelerle, tabutluklarla karşılaşan bir halkız; artık susmak, kader diyerek boyun eğmek istemiyoruz” diye konuştu.

1 Mayıs Tertip Komitesi adına Tülomsaş Fabrikası önünde basın açıklaması yapan Neşet Aykanat şunları söyledi:

“Bizler için, rant için deresi kurutulan, toprağı zehirlenen köylüyüz, mahallesinden sürülen yoksul emekçiyiz, inşaat çılgınlığıyla güneşi, parkları, ağaçları çalışan kentliyiz; biz bu ülkenin ötekileriyiz. Bizler bu ülkenin sanatçılarıyız, bilim insanlarıyız, gazetecileriyiz, aydınlarıyız; zihinlerimizin ve düşlerimizin sansürle, baskıyla, işsizlik tehdidiyle terbiye edilmeye çalışılmasını kabul etmiyoruz. Ve biz, Ali İsmailiz, Ethemiz, Ahmetiz,   Mehmetiz, Medeniyiz, Hasan Feritiz, Berkiniz… Biz baka bir dünya isteriz. Ve o dünyayı ancak ve ancak kendi ellerimizle kuracağımızı biliriz. “

Aykanat, konuşmasının sonunda tüm Eskişehirlileri, 1 Mayıs Perşembe günü saat 14:00’de Odunpazarı Meydanı’nda yapılacak olan bayram kutlamasına katılması çağrısında bulundu.

 
Editör: TE Bilişim