Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, Gündoğdu mahallesi sakinleri ile bir araya geldi. 
Mahalle muhtarı İbrahim Akdağ ile birlikte Başkan Kurt’u ziyaret eden mahalle sakinleri, Gündoğdu’nun geleceğini masaya yatırdılar. 
BAŞKAN KURT; BİZE YETKİ VERİN, GÜNDOĞDU’NUN GELECEĞİNİ BİRLİKTE PLANLAYALIM
Gündoğdu mahallesi haritası üzerinde mahalle sakinlerine mevcut durum hakkında bilgi veren Başkan Kurt; Biz çevre ve şehircilik bakanlığı ile görüşmek için sizden yetki istiyoruz. Buradan bir rant çıkmasına izin vermeyeceğiz. 1,5 yıldır bir belirsizlik var. Burası afet riskli alan ilan edilmiş. Plan yapma yetkisi çevre ve şehircilik bakanlığında. Bunun değişmesi için bakanlar kurulundan karar çıkması lazım. Bu bizim gücümüzü aşar. Ama 1,5 yıldır bakanlık elini vurmamış. Sizler sıkıntıdasınız. Bende Gündoğdu mahallesinden sorumlu bir belediye başkanı olarak rahatsızlık duyuyorum. Eskişehir’in şehirleşmesi açısından bir sıkıntı var. 
Bu nedenle sizden bakanlıkla görüşmek için izin istiyorum. Bunun içinde Gündoğdu halkının benim yanımda olması lazım. Sizlerin güveniniz lazım. Siz bana bu güveni verdikten sonra ben bakanlığa gideceğim. Buranın plan yetkisini almak istediğimi söyleyeceğim” dedi.
BİZ EL ATMAZSAK ORTADA KALACAK
Bakanlıktan alınacak olan yetki sonrası yapılacak olan planda tüm kurumların görüşlerini de alacaklarını kaydeden Başkan Kurt; Unutmayın biz bu konuya müdahale etmezsek, bakanlığın herhangi bir çalışma yapacağı yok” ifadelerini kullandı.
SİZLERİN LEHİNE OLMAZSA KABUL ETMEYİZ
Bakanlıktan yapılacak olan planlarda değişiklik yapılmayacağının garantisini isteyeceklerini kaydeden Başkan Kurt; “ Amacımız Karapınardaki gibi sizleri borçlu çıkarmamak. Sizin lehinize olan bir rantta biz varız. Ben objektifim” dedi.
BAKANLIKTAN GARANTİ ALDIKTAN SONRA İŞE BAŞLAYACAĞIZ
Bakanlıktan garanti aldıktan sonra işe başlayacaklarını vurgulayan Başkan Kurt; “Bize güven verecekler. Bizde kısa süre içerisinde işe başlayacağız. Ne kadar hızlı davranırsak o kadar kısa süre içerisinde çözüm üretiriz” ifadelerini kullandı.
HESABI DOĞRU YAPACAK, BİR CAZİBE MERKEZİ OLUŞTURACAĞIZ
Gündoğdu ile ilgili temel ilkelerinin kimseyi zarara uğratmamak olarak belirten Başkan Kurt; “Hep birlikte hesabı doğru yapacağız. Gündoğdu’da zengin sosyal donatılara sahip bir cazibe merkezi oluşturacağız” dedi. 
SİZLERİN TEK TEK GÖRÜŞLERİNİ ALACAĞIZ
“Hep birlikte nasıl bir Gündoğdu istiyoruz onu kararlaştıracağız” diyen Başkan Kurt; “Sizlerin tek tek görüşlerini alacağız. İstek ve beklentilerinize göre planlama yapacağız. Bizde gizli, saklı iş yok. Buradan bir rant çıkacaksa Gündoğdu sakinlerinin lehine olacak, aksi halde biz bu planı yapmayacağız” görüşlerine yer verdi. 
PLAN TEKNİK ADAMLARIN İŞİ
Planın herkesin görüşleri alındıktan sonra teknik adamlar tarafından hazırlanacağı önemle vurgulayan Başkan Kurt; “Süreci uzlaşı ile çözeceğiz. Bizim Gündoğdu sakinlerinin evlerini ellerinden alalım, kar elde edelim diye bir derdimiz yok. Yetki alıp hazırlanacağız. Sizlerden alacağımız destek ve güven sonucunda harcama yapacağız”  dedi.
VATANDAŞ ZARAR ETMEYECEK
 Gündoğdu Mahallesinde yaşayanların akıllarında soru işareti kalmaması gerektiğini, peşin hükümlü düşünmemesi gerektiğini önemle belirten Başkan Kurt; “Kimse zarar etmeyecek, borçlu çıkmayacak” diyerek mahalle sakinlerinden gelen soruları yanıtladı.  
ZARARIN NERESİNDEN DÖNERSEK KARDIR
Konuşmasında 2013 yılında Odunpazarı Belediyesinin, CHP’li meclis üyelerinin itiraz etmesine rağmen bir karar aldığını ve geri dönüşü olmayan bir sürece girildiğini vurgulayan Başkan Kurt; “Size sormadılar. Sormadan karar verdiler. Şimdi zararın neresinden dönsek kardır diyoruz. Hep birlikte Gündoğdu’yu ayakta tutacağız” dedi. 
AVANTAJIMIZ ÇOK
Temel hedeflerinin Eskişehir’in Ankara girişinin düzenlenmesi olduğunu vurgulayan Başkan Kurt; “Gündoğdu’nun Batıkent gibi güzelleşmesi ve cazibe merkezi haline gelmesi lazım. Düzgün caddeleri, kültür merkezleri, belde evleri, spor alanları olması lazım” ifadelerini kullandı.
MAHALLE MECLİSİ KURUN
Mahalle sakinlerinin bir an önce bir mahalle meclisi kurması ve her sokaktan bir temsilci seçmeleri gerektiğini belirten Başkan Kurt; “Halkın demokratik katılımını sağlayalım. Yapılacak her çalışmayı tartışalım. Sizlerin lehine bir formül üretelim” dedi. 
SİZE OLAN GÜVENİMİZ TAM
Başkan Kurt’un konuşması sonunda söz alan mahalle sakinleri en temel korkularının Karapınardaki gibi borçlanmak olduğunu ifade etti. 
Başkan Kurt’a olan güvenlerinin tam olduğunu ifade eden mahalle temsilcileri; “Başkanım bizim yanımızda olun. Yol gösterin, bizleri borçlandırmadan bu sorunu çözün” dediler.
BAKANLIK GÜNDOĞDU’YA ARSA GÖZÜYLE BAKIYOR
Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Gündoğdu’ya bir arsa gözüyle baktığını vurgulayan Başkan Kurt; “Gündoğdu’nun güzel bir mozaik yapısı var. Bu güzelliklerin bozulmaması lazım. Kimsenin yapılan yanlış bir uygulama sonucu mahallesinden uzaklaşmaması lazım. İşte bizim farkımız burada ortaya çıkıyor. Sizleri mağdur etmeden bu işi çözeceğiz. Ekibime güveniyorum” dedi. 
Editör: TE Bilişim