Eskişehir Berberler Kuaförler Güzellik ve Dövmecilik Salonu İşletmeleri Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Fethi Özkara, Esgazete’nin canlı yayın konuğu oldu.

Üye sayısının 1200’i geçtiğini belirten Oda başkanı Özkara, meslek ile ilgili berberler ve kuaförler odalarının ve konfederasyon önderliğinde Mesleki Teknik Eğitim Çalıştayı gerçekleştirdiklerini belirterek, “Özellikle meslektaşlarının sorunlarını dile getirme, değer yargılarını koruyabilme, meslekteki ilerlemeyi sağlamayı tutmak. Bu çalıştayın ana teması bu.  Dosyamızı ilgili bakanlığımıza gönderdik. Mesleğimizde bir kasılma var” dedi.

Odalara da bazı yetkilerin verilmesini isteyen Özkara, “Bizlere kulak verirlerse herkes de rahata edecek.  Kurumların bize destek vermelerini istiyoruz. Sorunlar olduğunda kurumlarla olan sorunlarımızı çözüyoruz. Bu meslek grubunun rahatlatılması lazım. Rahatlatamazsak 5-10 yıl sonra saç kesimi 500 liraya çıkar.  Çırak yetişmez, meslek kaybı olur “ şeklinde konuştu.

Mesleğinin sorunlarının çözümleri gibi konularda ayrıntılı bilgi veren Oda Başkanı Fethi Özkara’nın tüm konuşmasını videodan izleyebilirsiniz.

Editör: TE Bilişim