Eskişehir Yunusemre Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı  Refik Pehlivan esnafın kredi borçlarını ödemekte zorlanmaya başladıklarını belirterek yapılandırma talebinde bulunmaları halinde asıl alacak tutarına hiçbir gecikme faizi hesabı yapılmayacağını söyledi.
31 Mart 2016 tarihinden önce kredi borcu, kooperatif takibine intikal eden ortakların 29 Temmuz 2016 tarihine kadar başvurmaları gerektiğini ifade eden Kooperatif başkanı Pehlivan, “Yapılandırma talebinde bulunmaları halinde, asıl alacak tutarına hiçbir gecikme faizi hesabı yapılmayacak olup, borç(asıl alacak) tutarı defaten ödenmek istendiği takdirde faizsiz tahsil edilecektir. “ dedi.
Borcun 12 aya kadar taksitlendirilmesi talep edildiğinde yüzde 8 faiz oranı ile tahsil edileceğini belirten Pehlivan şunları söyledi:
“24 aya kadar taksitlendirilmek istendiğinde yüzde 12 faiz oranı ile tahsil edilecektir. Taksitlendirme yapılan alacaklarda 2 taksit üst üste ödenmediği takdirde yapılandırma işlemi iptal edilecektir. Kooperatifimiz nezdinde takibe düşen tüm ortaklarımızı, hizmet büromuza bekliyor ve hayırlı olsun diyoruz.”
 
Editör: TE Bilişim