Eskişehir Ticaret Borsası Başkanı Ömer Zeydan, son dönemde döviz kurlarında yaşanan olağandışı hareketlerin de etkisiyle enflasyon oranının çift hanelere çıktığını ve bunun sonucunda da alım gücü düşen vatandaşlarımızın artan girdi maliyetleri ve faizler nedeniyle olumsuz etkilendiğini ifade ederek Enflasyonla mücadelede de oda ve borsaların dayanışma içinde hareket edeceğinin altını çizdi.

Tüm bu sıkıntıları aşmak için, Hazine ve Maliye Bakanlığımız tarafından hazırlanan ve Bakanı Berat Albayrak’ın liderliğinde başlatılan ve TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıkloğlu’nun destekleriyle yürütülen Enflasyonla Mücadele Programını son derece önemli bulduğunu belirten Zeydan, “Destekliyoruz. Tek yürek ve tek ses olursak, enflasyonla mücadelede de netice alacağımıza eminim” dedi.

Reel sektörden finans sektörüne, kamudan vatandaşlarımıza kadar tüm Türkiye olarak aynı hedefe kilitlenerek hem firmaların hem de milletimizin enflasyonla mücadeleye en geniş şekilde katılacaklarına inancının tam olduğunu belirten Zeydan, bu iktisadi mücadelede Borsa üyeleriyle güçlü koordinasyon ve istişare ile enflasyonla mücadeleye kampanyasına topyekûn destek olacaklarını sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim