Gerçekleştirilen etkinlikler sonrası basın mensuplarının sorularına içtenlikle cevap veren Eskişehir Valisi ve Eskişehir 2013 TDKB Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Güngör Azim Tuna Tuna, 2013 yılında Eskişehir’de yapılan faaliyetler hakkında bilgi verdi. Saraybosna’da bulunma sebebini de açıklayan Vali Tuna, Ajans Yönetim Kurulu Üyeleriyle bir dizi resmi ziyaret gerçekleştirdiklerini ve Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı etkinlikleri kapsamında, 150 Bosnalı çocuğu sünnet ettirdiklerini belirtti.
Türk Dünyası İnsanları Arasında Gönül Köprüsü Kurduk
2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Eskişehir’de, ulusal ve uluslararası birçok etkinlik yaptıklarını belirten Vali Tuna, “Dilde, Fikirde, İşte Birlik” sloganını ilke olarak kabul ettiklerini, bu ilke doğrultusunda, Türk dünyası ülkelerinde yaşayan insanlar arasında gönül bağları oluşturduklarını kaydetti.
“Geçmişten gelen Türk kültürüne sahip çıkıyoruz” diyen Vali Tuna, “Bu kültürümüzü gençlerimize ve çocuklarımıza aktarmak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz ”dedi. 
Vali Tuna, ”Çocuklarımız bizim yarınlarımız. Bizler, geçmişten gelen kültürümüzü geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza ve gençlerimize aktarmalıyız. Bu kapsamda, Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı olarak, 8 bine yakın çoğumuzu kültür gezisi adı altında Türk dünyası ülkelerine gönderdik. Bunlardan yaklaşık bin 200 çocuğumuzu Bosna’ya gönderdik. Buradaki ecdatlarının yaşadığı toprakları görsünler, Bosnalı kardeşleriyle tanışıp, gönül köprüleri kursunlar; kardeşlik bağlarını geliştirsinler diye. Türk dünyası, 300 milyon insanı kapsayan geniş bir coğrafya ve bu coğrafya da yaşayan bütün insanlar birbirine kardeştir. Bosna’da bulunan 150 çocuğumuzu sünnet ettirdik. Bunların arasında yetim olan çocuklarımız da var. Bosnalı kardeşlerimizin acısı bizim acımız, sevinci bizim sevincimizdir” şeklinde ifade kullandı.
Editör: TE Bilişim