Programa; Türkiye Cumhuriyeti Saraybosna Büyükelçisi Ahmet Yıldız, Eskişehir Valisi ve Eskişehir 2013 TDKB Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Güngör Azim Tuna ve eşi Pervin Tuna, Eskişehir Milletvekili Salih Koca ve çok sayıda davetli katıldı.

Türkiye'den gelen misafirleri Bosna'da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Büyükelçi Yıldız, program esnasında yaptığı konuşmada organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür etti.

Her Zaman Sizin Yanınızda Olmayı Arzu Ediyoruz

"Bosnalı kardeşlerimizle böyle güzel bir organizasyonda buluştuğumuz için çok mutluyuz" diyen Vali Tuna ise, "Acılarımız sevinçlerimiz ortak. Bundan sonra da sizleri acılarımıza da sevinçlerimize de ortak ediyoruz. Bundan sonra her zaman sizlerin yanında olmayı ve birlikte olmayı arzu ediyoruz. Ortak kültür mirasımızı daha da geliştirmek,  çocuklarımıza emanet etmek ve gelecekte onların dostluklarını pekiştirmek için bugünden hepimize düşen çok önemli görevler var" dedi.

Balkan coğrafyasının çok önemli bir yer olduğunu belirten Vali Tuna, konuşmasının sonunda herkese iyi seyirler diledi.

Türk Dünyası Kültür Başkenti  Eskişehir'in evliyalar şehri olduğunu kaydeden Milletvekili Koca ise,  "Büyük Türk düşünürü Yunus Emre'nin  şehri Eskişehir'den hepinize selam getirdik" dedi.

Konuşmaların ardından Vali Güngör Azim Tuna, Karabaşi Veli Kültür Merkezi Mevlevi Üstadı Mustafa Özbağ'a katkılarından dolayı 2103 TDKB Ajansı anı tabağı hediye etti. Daha sonra programına başlayan Bursa Mesnevi Grubu, seyircilerden büyük beğeni aldı.

 

Editör: TE Bilişim