İnönü Belediye Başkanı Kadir Bozkurt Eskişehir Valiliği 2017 yılı 3. İl Koordinasyon Kurulu Toplantısında söz alarak iki konudaki şikayetini dile getirdi.

İnönü ilçesindeki konutlar ile tarım yapılan ovanın arasında yapılamayan bağlantı yolu hakkında yetkilileri göreve davet eden Bozkurt, “Bu yol yapılmazsa trafik kazalarında ölen her kişinin vebali üzerinizde” dedi.

BOZKURT: 400 METRE YOL YAPILAMADI, EL İNSAF

400 metrelik yolun yapımı için büyük uğraş verdiklerini belirten Bozkurt, sözlerini şöyle sürdürdü: “İlçe halkı kuzeyde, ova güneyde kalıyor. Kuzeyden güneye geçiş yolu istiyorum. 450 metre yol için bizden bir sürü kurum görüşü istendi. İl Tarım ‘olmaz, orası sit alanı’ dedi. Tarım sit alanı diyoruz vatandaş ovaya inemezse ovayı nasıl koruyacaksınız? Ovaya traktör, biçer girmezse bu sit alanı ilan ettiğiniz ova nasıl korunacak? Karayolları, ‘olmaz ben sadece geçit yaparım’ dedi. Altı üstü 400 metre bağlantı yolu yapılacak. Bursa mı yapacak, Ankara mı yapacak. Bu iş iyice pinpon topu gibi oldu. Biz bu yolun yapılması için tam 2 buçuk senedir uğraşıyoruz. Niye hala yapılmıyor? 200 metre kuzeye, 200 metre güneye toplam 400 metrelik yol bu el insaf.”

ÖLEN HER KİŞİNİN VEBALİ ÜZERİNİZDE

O bölgede yaşanan ölümlü kazalara değinen Bozkurt, “O kadar ilkel yollarda büyükbaş hayvanların geçişini sağlıyoruz ki. İnsanlar kendisini feda ediyor orada. 20 dakika boyunca o hayvanların geçişi için canımız çıkıyor. Yaz aylarında oradan geçen araç sayısı günlük 40 bin. Biz toplanacağız, karar vereceğiz derken o esnada yaşanan trafik kazaları, o kazalarda ölenler ne olacak? Gelin bu bağlantı yolunu yapın. Yoksa her trafik kazasında ölen kişinin vebali sizin üzerinizdedir” dedi.

Bozkurt, “Eğer bu bağlantı yolu yapılmazsa Karayolları Bursa Bölge Müdürlüğünün yapmış olduğu alt geçidi tuğla ile kapatıp soğuk hava deposu yapacağım” dedi.

SEL KONUSUNDA SORUMLU DSİ VE ESKİ’NİN

İnönü’de geçen ay yaşanan sel felaketi ile ilgili de DSİ ve ESKİ’yi eleştiren Bozkurt, “İnönü’nün coğrafi yapısı farklı, aniden yağış alan bir ilçeyiz. 1 yıl önce derenin ıslahı için DSİ’ye öneride bulunmuştuk, ‘buradan sel gelir’ demiştik. Ve o sel bir ay önce geldi. Hem de 3 ayrı noktadan geldi. İnönü Belediyesi’nin burada hiçbir sorumluluğu yok. Burada sorumluluk DSİ ve ESKİ’nin” diye konuştu.

ESKİ’Yİ BEKLESEK EVLERİN YÜZDE 50’Sİ SU ALTINDA KALMIŞTI

Yaşanan sel sonrasında ESKİ ekiplerinin saatler sonra gelmesine tepki gösteren Bozkurt, şunları söyledi: “Saat 16.30’da ESKİ’nin yetkisini arayıp, ‘üç yerden sel geldi, acil makineleri gönderin’ diyorum. ESKİ sorumlusu ‘konu 185’e bildirildi’ diyor. Yahu bu bir su arızası değil, sel geldi diyorum. SKİ ekipleri gece saat 00.00’da geldi. AFAD’dan, Bozüyük Belediyesinden, Tanap şantiyesinden bize yardım sağlandı. Onların yardımı ile bu seli atlattık. Onlardan yardım almasak İnönü’deki evlerin yüzde 50’si su altında kalmıştı.”

Editör: TE Bilişim