Birlik Vakfı Eskişehir Şubesi Hanımlar Komisyonu, dünyanın en etkili 500 Müslümanı listesinde bulunan, Brüksel Milletvekili Mahinur Özdemir’i Eskişehir’e getiriyor.

Mahinur Özdemir, Birlik Vakfı Eskişehir Şubesi tarafından geleneksel hale getirilen İz Bırakan Kadınlar programı kapsamında Eskişehir’e gelecek ve “Avrupa’da İslamofobi” başlıklı bir konuşma yapacak. Program 15 Aralık 2018 günü saat 14:00’te Birlik Vakfı Eskişehir Şubesi Konferans Salonunda gerçekleştirilecek.

 MAHİNUR ÖZDEMİR KİMDİR?

 1982’de Brüksel’de doğdu. Brüksel ULB Üniversitesi İşletme Mühendisliği Bölümünde yüksek lisans, kamu yönetimi alanında da yüksek lisana eğitimini tamamladı. 2006 yılında Schaerbeek Belediye Meclis Üyeliği ile aktif siyasete girdi. 3 yıl boyunca Merkez Demokrat ve Hümanist Partisi (cdH) Başkanı Joelle Milquet’in danışmanlığını ve bir süre özel kalem müdürlüğünü yaptı. 2009 yılında Belçika’nın en genç ve Avrupa’nın ilk başörtülü milletvekili olarak parlamentoya girdi. 2014 yılında tekrar seçildi. 1915 olayları ile alakalı partisi ile görüş ayrılığına düşmesi sonucu partisinden ihraç edildi. Bu yüzden görevini şu an bağımsız olarak sürdürmektedir.

2011’den beri Dünyanın En Etkili 500 Müslümanı listesinde yer alan Özdemir, Belçika İslamofobi ile Mücadele Derneği’nin ve Cann’elles Kadın Birliğinin de kurucusu ve aktif üyesidir. Özdemir, milletvekili olarak kadın hakları, fırsat eşitliği, yoksulluk, ırkçılık, islamofobi, çevre gibi konular üzerine çalışmalarını sürdürmektedir.

Editör: TE Bilişim