Eskişehirli sivil toplum örgütü temsilcileri eski Atatürk Stadyumu önünde bir araya gelerek, “Yeni yapılan stadyumun adı Atatürk Stadyumu, eski stadyum alanının adı da Atatürk Meydanı olsun” talebinde bulundular.

Katılımcılar adına konuşan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Sevgi Akmen, “Yıllar boyu çok sayıda coşkulu karşılaşmaya ev sahipliği yapan, ünlü futbolcu ve spor insanlarını konuk etmiş olan Eskişehir Atatürk Stadyumu’nun enkazının önündeyiz. Aradan geçen 65 yılın sonunda kentimizde ve ülkemizde önemli olaylara tanıklık etmiş olan Atatürk Stadyumunun hiç bir iz bırakılmadan iş makinalarıyla moloz yığını hale getirilmesinden çok büyük bir üzüntü duyuyoruz” dedi.

Akmen, “Diğer yandan, yaklaşık iki yıl önce Sazova’da hizmete açılan stadyumun adının ‘Yeni Eskişehir Stadyumu’ olarak devam etmesi ise Eskişehirliler olarak hepimizi derinden yaralıyor. Bizler Eskişehir’in çağdaş bireyleri olarak, 20 Kasım 2016 tarihinde hizmete açılan stadyumun adının ‘Atatürk Stadyumu’ olmasını talep ediyoruz. Bu konuyla ilgili tüm taraflara açık çağrıda bulunarak toplumun tüm kesimlerinin büyük bir dikkatle izlediği ad değişikliğinin gecikmeden yapılmasını istiyoruz” diye konuştu.

Akmen, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Önünde bulunduğumuz 56 dönümü kapsayan bu alanın bir bölümünün Eskişehirspor’un efsane futbolcularını, amigolarını, kupalarını, bandosunu genç nesillere tanıtacağı Eskişehirspor Müzesi olarak düzenlenmesini ve kentin belleğine kazandırılmasını istiyoruz. Uzun yıllar adı Atatürk Caddesi olarak geçen caddedeki bu alanın adı Atatürk Meydanı olmalı ve adına yakışır güzellikte müze, gezi alanı ve yeterince yeşil doku içeren bir şekilde kamuoyunun ve ilgili kurumların görüşü alınarak düzenlenmelidir. Eskişehir, çağdaş ve Atatürkçü bir kenttir. Bu özelliğine yakışır bir şekilde Atatürk Stadyumu ve Atatürk Meydanı ismini büyük bir gururla Ata’mızın adına layık bir şekilde yaşatacaktır. Eskişehir halkının isteğinin bu yönde olduğuna inanıyoruz. Daha fazla gecikmeden Atatürk Stadyumu tabelasının yerine konulmasını istiyoruz. Buradan ısrarla haykırıyoruz. Atatürk’ün ismi Stadyumdan kaldırılamaz. Yeni yapılan stadyumun adı Atatürk Stadyumu olmalıdır. Bu vesileyle, stadyumun ev sahibi, geçmişteki başarılı günlerine döneceğine inandığımız kentimizin gurur kaynağı Eskişehirspor’umuza başarılı bir sezon diliyoruz. Eskişehirliler olarak takımımızın yanında durmaya, eski parlak günlerine dönmesi için destek olmaya devam edeceğiz.”

Gerçekleşen basın açıklamasına STK temsilcilerinin yanı sıra CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü de katıldı.

Editör: TE Bilişim