Eskişehir Lokantacılar Odası mesleki eğitim seferberliğini başlattı.

Eskişehir Lokantacılar Odası Başkanı Bahar Bilen, Eskişehir’de çok büyük eksiklik olan gıda sektörü ile ilgilenen iş yeri sahipleri ve bu işten geçimini sağlayan sanatkarlarımızın Mesleki ehliyetleri olan Kalfalık  ve Ustalık belgeleri  müracaatlarının oda bünyesinde bulunan eğitim birimlerinde başladığını belirtti.

Bakanlığın 3308 sayılı kanuna istinaden ustalık belgesi olmadan  artık kimsenin işyeri açamayacağını kanun belirtmişti. Bilen; Eskişehir’de Lokantacılar Odası  olarak bir ilki gerçekleştireceğini ve  ustalık belgesi bulunmayan bir tek işletme bile bırakmayacağını belirtti.

Bilen, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu bilgileri verdi: “3308 sayılı 'Mesleki Eğitim Kanunu' çıraklık eğitimi uygulama kapsamında bulunmayan meslek dallarında  Kebapçılık-köftecilik-Dönercilik-Pidecilik- Lahmacunculuk-Aperatif yiyecek maddeleri imalatı tantuni, ciğer, kokoreç, midye, gözleme, katmer, dürüm, sıkma,çiğköfte vb) simitçilik imalatı,çorbacılık işkembecilik, hamburger,tost,kumpir,pizza vb. mesleklerle ilgili Kalfalık Belgesi müracaatı için 2 yıl ;Ustalık Belgesi müracaatı  için 5 yıl çalıştığını sgk veya vergi kaydıyla belgeleyen İşyeri sahipleri ve çalışanları  yazılı ve uygulama sınavlarına katılarak  kalfalık ve ustalık belgelerini alabileceklerdir.”

Başkan Bilen;Eskişehir’de tüm meslektaşlarına seslenerek uzun uğraşlar sonucu aldıkları yetkilerle üyelerine sunacakları bu fırsatı kaçırmamalarını, mesleki dallarına uyan mesleklerle ilgili odaya 10 Ekim 2018 tarihi itibariyle müracaat etmelerini daha sonra  belge mağduru olmamalarını tavsiye etti.

Editör: TE Bilişim