Eskişehir Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü sahasında bulunan Eskişehir, Bursa, Bilecik ve Kütahya’da bu hafta sıcaklıkların mevsim normalleri üzerinde seyredeceğinden, olası orman yangınlarına karşı dikkatli olunması gerektiği bildirildi.
Hava durumuna ilişkin açıklamalarda bulunan Eskişehir Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü’nde görevli Meteoroloji Uzmanı Belgin Tarınç, bu hafta başından itibaren önümüzdeki hafta boyunca sıcaklıkların yükselerek devam edeceğini söyledi. Tarınç, “Bu haftanın en serin günün de bugün olduğunu söyleyebiliriz. Eylül ayı için düşünürsek sıcaklıklar, mevsim normallerinin 7-8 derece üzerinde seyredecek. Açık ve az bulutlu bir hafta geçireceğiz. Yağış beklentimiz yok. Rüzgarlar, değişik yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek” dedi.
ORMAN YANGINI UYARISI
Tarınç, orman yangınları konusunda da ilgilileri ve vatandaşları uyararak, şöyle devam etti:
“Bu hafta boyunca sıcaklıların 30, yer yer de 35 derecenin üzerinde olmasını bekliyoruz. Nem değerleri de düşük olduğundan dolayı özellikle tatilciler, piknikçiler için bir uyarımız var. Orman yangınları bakımından riskli bir hafta olacak. Bu nedenle piknik ateşlerimize dikkat edelim. Bu konuda ilgilileri, vatandaşları uyarmak istiyoruz.”
Editör: TE Bilişim