Eskişehir Kent Konseyi Kültür Sanat Çalışma Gurubu ve Mahmudiye Belediyesi işbirliği ile gerçekleştirilen kütüphane projesi, tamamı gönüllülerin bağışları ile toplanan 610 adet kitabın teslim edilmesi ile hayata geçirildi.

Binası, Mahmudiye Belediyesi tarafından temin edilen kütüphanenin açılışına CHP Eskişehir Milletvekilleri Prof. Dr. Gaye Usluer ve Utku Çakırözer, Belçika Parlamentosundan Mahmudiyeli milletvekili Emin Özkara, Mahmudiye Belediye Başkanı İshak Gündoğan, Eskişehir Kent Konseyi Başkanı Nuray Akçasoy, CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Hüseyin Akçay ve çok sayıda davetli katıldı. Açılış konuşmasını yapan Kent Konseyi Başkanı Nuray Akçasoy, Mahmudiye’nin önü açık bir ilçe olduğunu bunun nedeninin de çok şeyler yapmak isteyen bir belediye başkanına sahip olduğunu belirterek “Bunlardan biri de kültür ve sanat alanındaki çabaları. Bugün de bu alanda birlikte özellikle de Mahmudiyeli kadınlarımızın ve gençlerimizin okuma alışkanlığını arttırmak ve buna katkı sağlamak için bir adım attık. 610 kitap ile başlıyoruz ama eminim ki zaman içerisinde çok daha fazla kitap ile alanımızı büyüteceğiz. Herkesi kitap okumaya davet ediyorum” şeklinde konuştu.

YOLUMUZA DEVAM EDİYORUZ

Mahmudiye Belediye Başkanı İshak Gündoğan ise göreve geldikleri günden bu yana pek çok alandaki eksikliği gidermeye çalıştıklarının altını çizdi. Özellikle de kültürel ve sanatsal alanda bugüne kadar Mahmudiye’de çalışma yapılmadığını belirten Gündoğan, “ Kadınlarımızın kültürel ve sosyal yaşamlarına katkı vermek, okuma alışkanlığı kazanmalarını sağlamak için ilçemize bir kütüphane kazandırdık. Mahmudiye bu kez okuyarak yoluna devam edecek” dedi.

ÇALIŞKANLIĞINI ÖRNEK ALIYORUZ

Açılışta konuşma yapan bir diğer isim de CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer oldu. Cumhuriyet’in kuruluş yıllarında Mahmudiye’nin köy enstitüsüne öncülük eden Mahmudiye’nin şimdi de sanat ve kültür alanında bir adım atmış olmasının güzel olduğunu kaydeden Çakırözer, Kent Konseyi’nin de bu anlamda Eskişehir’e artı bir değer kazandırdığını, iki başarılı kurumun ortak çalışmaya imza atmalarının ve çalışkanlıklarının kendilerine de örnek olduğunu söyledi.

UMUTLA SANDIĞA GİDECEĞİZ

Törende son olarak CHP Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Gaye Usluer, kendilerinin kütüphaneleri ve kitapları soluyan bir çocukluktan geldiklerini anımsatarak, şimdiki nesillerin okumaktan uzak yetiştirilmeye çalışıldığını ifade etti. Kitaplardan uzak, testlerin içinde boğulmuş bir gençliğin yetiştirildiği bir ortamda bir kütüphane açmanın anlamının iyi kavranması gerektiğini dile getiren Usluer, el birliği ile kütüphaneyi büyütecekleri sözünü verdi. Türkiye’nin zorlu ve karanlık bir süreçten geçtiğine de dikkat çeken Usluer, şunları söyledi: “ Kan kanla, kan akıtarak terör çözülmez. Askere fakir halkın çocukları gidiyor. Zenginin çocuğu yaşıyor fakirin ki ölüyor. Mısır’da Rabia’ya ağlayan bir Cumhurbaşkanı, bir şehit cenazesinde elini tabutun üzerine koyarak siyasi söylemde bulunmuştur. Biz birlik ve beraberliğimizi koruyarak umutla sandığa gideceğiz. Bir kitabın okunup bitirilmesi demek yeni bir akıl ve uzlaşı demektir. Emeği geçenlere teşekkür ederim.” Konuşmaların ardından kütüphanenin açılışı gerçekleştirildi.

 

 

 

Editör: TE Bilişim