Tepebaşı Belediyesi her yıl olduğu gibi bu yıl da  “Küresel İklim Değişikliği” konusundaki duyarlılığını, Dünya Saati uygulamasına destek vererek sürdürüyor.

Bu kapsamda 24 Mart Cumartesi akşamı gerçekleşecek Dünya Saati uygulaması kapsamında, 20.30-21.30 saatleri arasında Hizmet Binası’nın aydınlatmaları ve Espark AVM önünde bulunan kiremit fabrikası nostalji bacasının ışıklandırmaları 1 saat süreyle kapatılacak. Dünya Saati Uygulaması, iklim değişikliği sorununa dikkat çekmek amacıyla düzenlenen dünyanın en büyük çevre ekinliklerinden birisi olarak öne çıkıyor. Yüzlerce kentte, milyonlarca insanın bir saatliğine ışıklarını kapatarak küresel iklim değişikliğine dikkat çektiği uygulama, 2007 yılında Avustralya’da başlamıştı.

WWF-Türkiye’nin organizasyonunda gerçekleşen Türkiye’deki Dünya Saati etkinliğine Tepebaşı Belediyesi her yıl kurumsal olarak katılıyor. Tepebaşı Belediyesi, çevreye ve insan sağlığına karşı duyarlı uygulamaları ve ürettiği projelerle gösterdiği önderliğini Dünya Saati uygulamasında da devam ettirerek, WWF’nin yürüttüğü etkinliğe katılan ilk belediyeler arasında yer alıyor.

Uygulamaya bireysel olarak katılıp destek vermek isteyen vatandaşlar, https://dunyasaati.org adresli web sayfasından bilgi alıp ilgili formu doldurabiliyor.

Editör: TE Bilişim