Büyükşehir Belediye meclisinde daha önce tartışmalara neden olan 100 adet otobüs alımı konusu bu kez oy birliği ile kabul edildi.
Büyükşehir Belediyesi Mayıs ayı meclis toplantılarının ilk oturumu Yılmaz Büyükerşen başkanlığında yapıldı. Mecliste 32 gündem maddesi görüşüldü. Gündemin ilk 21 maddesi oy birliği ile toplu halde ilgili komisyonlara havale edildi.
100 OTOBÜS ALIMINA ONAY
Daha önce tartışmalara neden olan 100 adet otobüs alımı konusu meclis gündemine yeniden geldi. 40 adet otobüs için 15 milyon, 60 otobüs için 20 milyon kredi kullanılması konusunda Başkan Büyükerşen'e yetki verilmesi oy birliği ile kabul edildi. Daha önce tartışmalara neden olan konunun bu kez uzlaşı ile sonuçlanması dikkat  çekti.
Konuyla ilgili söz alan AK Partili Mustafa Birsen, "Sizin 60 olan otobüs alımı teklifinizin 100 olmasını AK Parti olarak önerdik. Ancak diyalog eksikliğinden 4 ay gecikme yaşadık. İnşallah şehrimizin ve ilçelerimizin ulaşım problemlerinin çözülmesi için hayırlı olur" dedi.
Kurtuluş Pazarı altında bulunan otoparkın Pazarcılar Odasına tesis edilmesi konusu ise meclis üyeleri tarafından reddedildi.
Ayrıca mecliste Hosniye Mahallesi'ne 2 adet ve Eski Bağlar'da 2 adet olmak üzere toplamda 4 farklı yere otopark yaptırılarak işletilmesini içeren maddeler oy birliği ile kabul edildi.
 
Editör: TE Bilişim