KESK yöneticileri Hamamyolu Saatli Park’ta bulunan Soma’da yaşamlarını yitiren maden işçileri için kurulan ve işçiler tarafından nöbet tutulan ‘Yas Çadırı’nı ziyaret ederek basın açıklaması yapıldı. KESK’liler sorumluların araştırılmasını ve en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi.

KESK Dönem Sözcüsü SES Şube Başkanı Yalçın Mutlu,  Soma halkının hakkını aramasın diye Avukatların gözaltına alındığını, Soma halkına su ve gaz sıkıldığını belirterek “Amaç madende ölmeyenleri sokakta öldürmek Manisa ve Soma abluka altında, nerede ise sokağa çıkmak yasaklanacak. Ey diktatörler bırakın bu halk acısını yaşasın” dedi.

Ülkeyi bu anlayışla yönetenlerden adalet istenmeyeceğini belirten ve sadece savcı ve hakimlere seslenen Mutlu, Annelerin adalet istediklerini ve bir çok iddianın bulunduğu bunların araştırılarak sorumluların en ağır şekilde cezalandırılmasını dile getirdi.

KESK Dönem Sözcüsü Yalçın Mutlu sözlerine şöyle devam etti: “Bu süreçten bir tek şekilde aklanabilirsin. Manisa ve Soma’daki abluka kaldırılmalıdır. Enerji ve Çalışma Bakanı istifa etmelidir. Ülkedeki tüm madenlerde çalışma durdurulmalı ve denetlenmelidir. Eksiklikleri  tamamlayana üretim izni verilmeli, üretime geçilmelidir. Taşeron çalışma sonlandırılmalı, hepsi kadroya alınmalıdır. İşçi sağlığı ve iş güvenliği yasası başta TTB ve TMMOB olmak üzere, ilgili örgütler tarafından hazırlanmalıdır. Hazırlığı yapılan torba yasa geri çekilmelidir. Tüm vatandaşlara sesleniyorum. Bu yaşananlar sizin başınıza da gelebilirdi.”

Editör: TE Bilişim