KESK Şubeler Platformu, toplu iş sözleşmesi görüşmeleri ile ilgili basın açıklaması yaptı.

KESK Şubeler Platformu adına açıklama yapan Hamza Yaşar Akın, 3+3 zam oranını içeren teklifi değerlendirdi. Akın, “Bu teklif ciddiyetten yoksun, 3 milyon kamu emekçisi ve 2 milyon kamu emekçisi emekli ile dalga geçilen bir tekliftir. Bu haliyle bu bir teklif değildir. Açlık sınırının bin 700, yoksulluk sınırının 4 bin 955 liraya dayandığı koşullarda, büyümeden pay verilmeyen kamu emekçileri ve emeklilerle alay etmektir” dedi.

Akın, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Konfederasyonumuz, en düşük maaş alan kamu emekçisinin maaşının yoksulluk sınırına çekilmesini talep etmiş, bu tutarın eş, çocuk, kira, yakıt yardımı hariç 3 bin 450 liraya çıkarılmasını talep etmiştir. Yetkilendirilen konfederasyon yönetiminin teklifi kamu emekçilerinin yıllardır yaşadığı, yaşamaya devam ettiği reel kayıpları karşılamaktan uzaktır. Memurların vergi diliminin yükselmesi ile yılın ikinci yarısında aldıkları zam oranından daha fazlasını vergi olarak devlete bıraktıkları aşikardır. Devlet bir eliyle verdiğini diğer eliyle almaktadır. Çalışanlar kandırılmaktadır.”

Memur Sen’in de teklife karşı oluşuna değinen Akın, “Malum konfederasyon yıllardır vurguladığımız bir noktaya dikkat çekerek, ‘enflasyon oranında yapılacak artış sıfır zamdır’ demekte ve talebinde ısrarcı olacağını vurgulamaktadır. Malum konfederasyon yönetimi umarız bizi bir kez olsun yanıltır” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim